Site icon NewsIT
12:32 | 05.12.14

Δημόσια επίθεση από τον Σόιμπλε στον Ντράγκι

Newsit Newsroom

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε κάρφωσε πριν από λίγο τον Μ. Ντράγκι δηλώνοντας πως τυχόν επεκτατική νομισματική και χρηματοπιστωτική πολιτική, που σχεδιάζει η ΕΚΤ, αποτελεί αιτία οικονομικών προβλημάτων και όχι τη λύση τους.

Σχολιάζοντας την ιδέα σύμφωνα με την οποία η οικονομική αδυναμία απαιτεί μία επεκτατική νομισματική και χρηματοπιστωτική πολιτική, ο Σόιμπλε δήλωσε: “Δεν είναι πεπεισμένος γι΄αυτό. Αντίθετα, είμαι της άποψης ότι αυτή η προσέγγιση δεν αποτελεί λύση, μάλλον είναι η αιτία (οικονομικών προβλημάτων)”, είπε.

Οι παρατηρήσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών είναι τελείως αντίθετες με τις δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, ο οποίος είπε ότι η τράπεζα θα αποφασίσει στις αρχές του έτους εάν θα αναλάβει περαιτέρω δράση για την τόνωση της οικονομίας της ευρωζώνης.

Ο Μάριο Ντράγκι υπογράμμισε την προσήλωση της κεντρικής τράπεζας στην στήριξη της οικονομίας της ευρωζώνης και υποστήριξε την ιδέα της έκδοσης χρήματος για την αγορά τίτλων, όπως κρατικά ομόλογα.

Ο Μάριο Ντράγκι προειδοποίησε επίσης ότι η εναντίωση της γερμανικής και άλλων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων δεν θα αποτρέψει την ΕΚΤ από τη δέσμευσή της αυτή. Και πιθανότατα αυτό ήταν που εξαγρίωσε τον Σόιμπλε και τον ανάγκασε σε αυτήν την απάντηση.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version