Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Εξακολουθεί να χτυπάει ο διεθνής Τύπος

New Yokr Times ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο διεθνής τύπος με εκτενή ρεπορτάζ παρομοιάζει την Ελλάδα με το Ντουμπάι.

Αμερικανικά ΜΜΕ, με ανταποκρίσεις και άρθρα, συνεχίζουν να αναφέρονται στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και γενικότερα της ευρωπαϊκής.

Η «Νιου Γιορκ Τάιμς» και στη σημερινή έκδοσή της φιλοξενεί άρθρο, στο οποίο σημειώνεται «ο ολοένα και πιο ενισχυμένος ρόλος των χρηματιστών και επενδυτών στην άσκηση πιέσεων προς τις κυβερνήσεις τους με στόχο να περιοριστούν τα ελλείμματα των προϋπολογισμών που επηρεάζουν αρνητικά την αγορά». 

Στο άρθρο, επισημαίνεται η περίπτωση της Ελλάδας ως «μία εκ των χωρών όπου το φαινόμενο είναι τελευταία ιδιαίτερα εμφανές, δεδομένης της οικονομικής κρίσης που βρίσκεται η χώρα».

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται και ανάλυση στην ηλεκτρονική έκδοση της «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ», όπου υπογραμμίζεται ότι «μετά τα ανακουφιστικά νέα ότι το Άμπου Ντάμπι που θα ενισχύσει οικονομικά το Ντουμπάι, αποτρέποντας την κατάρρευσή του, η ανησυχία συνεχίζεται για μία ακόμα περιοχή που μαστίζεται από δημόσιο χρέος: την Ελλάδα». 

Μεταξύ άλλων, υποστηρίζεται ότι «οι χρηματιστές και οι επενδυτές σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου παραμένουν σε εγρήγορση, καθώς το χρέος της χώρας συνεχίζει να αυξάνεται, και υπάρχουν αμφιβολίες για το αν θα μπορέσει να εκπονήσει ένα αξιόπιστο σχέδιο εξόδου από την κρίση».

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε