Site icon NewsIT

Έκτακτη σύσκεψη στον ΟΠΕΚ αν το πετρέλαιο πέσει κάτω από 65 δολάρια

09.05.2010 | 08:16
Έκτακτη σύσκεψη στον ΟΠΕΚ αν το πετρέλαιο πέσει κάτω από 65 δολάρια

O υπουργός Πετρελαίου του Κουβέιτ, Αχμαντ Αμπντάλα αλ-Σαμπάχ εκτίμησε ότι ο ΟΠΕΚ θα πρέπει να συνέλθει πριν από την προβλεπόμενη για τον Οκτώβριο σύνοδό του,στην περίπτωση που η τιμή του πετρελαίου πέσει κάτω από τα 65 δολάρια το βαρέλι. 

O υπουργός Πετρελαίου του Κουβέιτ, Αχμαντ Αμπντάλα αλ-Σαμπάχ εκτίμησε ότι ο ΟΠΕΚ θα πρέπει να συνέλθει πριν από την προβλεπόμενη για τον Οκτώβριο σύνοδό του,στην περίπτωση που η τιμή του πετρελαίου πέσει στο μεταξύ κάτω από τα 65 δολάρια το βαρέλι. 

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους στην Ντόχα (όπου ο υπουργός θα μετάσχει στην 9η Αραβική Διάσκεψη για την Ενέργεια που αρχίζει την Κυριακή στο Κατάρ) ποιά στιγμή ο Οργανισμός των χωρών που εξάγουν πετρέλαιο θα πρέπει να ενεργήσει κατάλληλα σχετικά με την τιμή του μαύρου χρυσού, ο σείχης Αχμαντ απάντησε: “Οταν η τιμή πέσει κάτω από τα 65 δολάρια το βαρέλι”.

Υπενθυμίζεται ότι η τιμή του πετρελαίου έπεσε για τέταρτη φορά την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη λόγω της ρευστής κατάστασης που επικρατεί στις αγορές εξαιτίας και της ελληνικής οικονομικής κρίσης.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version