Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Eurogroup: Ανένδοτη η Ιταλία – “Δεν αλλάζει ο προϋπολογισμός”

Eurogroup: Ανένδοτη η Ιταλία – “Δεν αλλάζει ο προϋπολογισμός”

Για “στέρεα” Ιταλική οικονομία κάνει λόγο ο υπουργός Οικονομικών Τζιοβάνι Τρία, παρά τις… ομοβροντίες από Ε.Ε και ΔΝΤ. Παράλληλα εμφανίστηκε ανένδοτος, δηλώνοντας πως ο προϋπολογισμός της χώρας δεν θα αλλάξει.

Στο τέλος των σημερινών εργασιών του Γιούρογκρουπ, ο Τρια ανέφερε πως «το έλλειμμα που προγραμματίσαμε μπορεί να αρέσει ή όχι, αλλά μόνον πέρυσι η Ιταλία είχε χαμηλότερο έλλειμμα από το 2,4%. Είναι ένα από τα χαμηλότερα της ιταλικής ιστορίας, ενώ η Γαλλία είχε πάντα υψηλότερο έλλειμμα».

Ο ιταλός υπουργός επιβεβαίωσε ότι ο προϋπολογισμός της χώρας του δεν θα αλλάξει, αλλά και ότι ο διάλογος με τις Βρυξέλλες θα συνεχιστεί.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Ιταλία έχει όντως πρόβλημα υψηλού δημόσιου χρέους, αλλά ότι «η αύξησή του είναι πιο περιορισμένη από εκείνη άλλων χωρών» και ότι «το πρόβλημα της Ιταλίας είναι η κληρονομιά του περασμένου αιώνα».

«Σε ότι αφορά το έλλειμμα, μιλάμε για παρέκκλιση η οποία δεν είναι μεγάλη, και κατά συνέπεια η συζήτηση πρέπει να επανέλθει στην πραγματική της διάσταση», είπε, τέλος, ο Τζοβάνι Τρία.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις