Μακρο-οικονομία

Eurostat: Τριπλάσιοι οι Έλληνες που αισθάνονται φτωχοί σε σχέση με όσους πραγματικά είναι

Ένα εντυπωσιακό εύρημα της Eurostat παρουσίασε σήμερα (27.11.2024) στο 15ο συνέδριο του ΙΕΛΚΑ ο γενικός διευθυντής του, κος Λευτέρης Κιοσές για τους πραγματικούς και τους κατά…συνείδηση φτωχούς στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τα στοιχεία της Eurostat, οι «κατά συνείδηση» φτωχοί στην Ελλάδα, δηλαδή εκείνοι οι οποίοι πιστεύουν –οι ίδιοι – πως είναι φτωχοί είναι 3 φορές περισσότεροι από εκείνους που στην πραγματικότητα μπορούν να θεωρηθούν ως τέτοιοι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Eurostat, οι Έλληνες οι οποίοι εκτιμούν -υποκειμενικά – πως είναι φτωχοί ανήλθαν στο 67% το 2023. Πρόκειται -και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τους άλλους – για το μεγαλύτερο ποσοστό φτωχών, κατά τη δική τους άποψη στην Ευρώπη. Ενδεικτικά, αναφέρεται πως ο μέσος όρος των «υποκειμενικά» φτωχών στην ΕΕ ανέρχεται στο …24,1%.

diferrence eurostat

Αντίθετα, όσοι Έλληνες, βάσει κριτηρίων της Eurostat, κινδυνεύουν από την φτώχεια, ανέρχονται στο 18,9%. Ο μέσος όρος των Ευρωπαίων που «αντικειμενικά» κινδυνεύουν από τη φτώχεια ανέρχεται στο 21,4%.

Έτσι διαμορφώνεται στην Ελλάδα ένα γιγάντιο χάσμα 48,1 μονάδων (67% έναντι 18,9%!) μεταξύ των «υποκειμενικά» και «αντικειμενικά» φτωχών με τους πρώτους είναι πάνω από τρεις φορές περισσότεροι από τους πρώτους!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Μακρο-οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Μακρο-οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Χατζηδάκης: Μείωση ανεργίας, αύξηση μισθών και Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας βελτιώνουν τη ζωή των εργαζομένων
Με σκληρή δουλειά, η ελληνική οικονομία ανεβαίνει ολοένα και ψηλότερα κι αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να εφαρμόζουμε κοινωνική πολιτική στην πράξη, σημειώνει ο κ. Χατζηδάκης
Ο Κωστής Χατζηδάκης 1
Στην Κομισιόν κατατέθηκε η ετήσια έκθεση προόδου – Ποιες οι προβλέψεις για ανάπτυξη, χρέος, δαπάνες και πλεόνασμα
Το όφελος από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής έδωσε τον χώρο για τα μέτρα του 2025 αλλά και για τα επερχόμενα. Στο 2,3% η ανάπτυξη, στο 4,5% οι δαπάνες, υπερπλεόνασμα 3,2%
Euro banknotes and coins in front of the national flag of Greece