Site icon NewsIT

Fitch: Χρειάζεται μεγαλύτερο “κούρεμα” το ελληνικό χρέος

13.10.2011 | 19:52
Fitch: Χρειάζεται μεγαλύτερο “κούρεμα” το ελληνικό χρέος

Η Ιρλανδία μάλλον θα βγει στις αγορές το 2013 σύμφωνα με τον οίκο, κάτι που εννοείται δεν αναμένεται για την Ελλάδα.

Ανεπαρκής είναι συμφωνία για haircut 21% στα ελληνικά ομόλογα που κατέχει ο ιδιωτικός τομέας σύμφωνα με τον αναλυτή Tony Stringer της Fitch.

Σε συνέντευξή του στο Reuters, o Stringer τονίζει πως ένα μεγαλύτερο “κούρεμα” στους υφιστάμενους ομολογιούχους από αυτό που έχει ήδη συμφωνηθεί θα παρείχε μία περισσότερο βιώσιμη πλατφόρμα για την Ελλάδα. “Η υπάρχουσα συμφωνία δεν παρέχει σημαντική ανακούφιση για την Ελλάδα,” ανέφερε ο αναλυτής της Fitch.

Την ίδια ώρα, ο οίκος αξιολόγησης Fitch θεωρεί πιθανή την επιστροφή της Ιρλανδίας στις αγορές το 2013, αν και θέτει ως προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω επιδείνωση της κρίσης χρέους που επικρατεί σε ολόκληρη την ευρωζώνη.

Όπως αναφέρει ο οίκος η συνέχιση της προόδου από την Ιρλανδία μπορεί να την οδηγήσει μεσοπρόθεσμα σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής της αξιολόγησης και άρα τη σταδιακή της έξοδο στις αγορές.

Όπως ανέφερε στο Reuters ο αναλυτής της Fitch, Τόνιο Στρίνγκερ “υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει κάποια ουσιαστική επιδείνωση της κρίσης στην ευρωζώνη, νομίζω ότι είναι εφικτό να επιστρέψει η Ιρλανδία στις αγορές το 2013, εφόσον συνεχίσουν να πράττουν ορθώς και να μπορέσουν να σημειώσουν προόδους στον περιορισμό του ελλείμματος”.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version