Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Folli Follie: Έγγραφες εξηγήσεις έδωσαν οι δέκα ύποπτοι για την υπόθεση

Folli Follie: Έγγραφες εξηγήσεις έδωσαν οι δέκα ύποπτοι για την υπόθεση

Υπομνήματα παροχής εγγράφων εξηγήσεων παρέδωσαν στον επίκουρο οικονομικό εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση η οικογένεια Κουτσολιούτσου και ακόμα 7 ύποπτοι για την υπόθεση της Folli Follie.

Οι δέκα εμπλεκόμενοι στην υπόθεση έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις ως ύποπτοι για δύο κακουργηματικές πράξεις της απάτης σε βάρος του κοινού που επένδυσε στην Folli Follie και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας θα μελετήσει τα υπομνήματα των 10 υπόπτων και αξιολογώντας και το αποδεικτικό υλικό της έρευνάς του, αναμένεται να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων ή όχι, για αυτό το πρώτο σκέλος της υπόθεσης.

Τα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου, ο ιδρυτής της Folli Follie Δημήτρης, η σύζυγος του Κατερίνα αλλά  και ο γιος τους Γιώργος Κουτσολιούτσος  (ο τελευταίος εκπροσωπήθηκε από διαφορετικό δικηγορικό γραφείο), κατά πληροφορίες, στα υπομνήματα των εξηγήσεων τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες και  περιορίστηκαν να αναπτύξουν  τα νομικά επιχειρήματα τους για τη μη στοιχειοθέτηση του αδικήματος της απάτης.

Το ζεύγος Κουτσολιούτσου άλλωστε είχε διαμηνύσει, δια των συνηγόρων του, στον εισαγγελέα πως είναι πρόθυμο να εμφανιστεί ενώπιον του και να απαντήσει στις ερωτήσεις του όταν ολοκληρωθεί στο σύνολο της η έρευνα και θα είναι σε θέση να γνωρίζει όλο το αποδεικτικό υλικό.

Με την ιδιότητα του υπόπτου για ξέπλυμα  μαύρου χρήματος και απάτη έδωσαν επίσης εξηγήσεις   ο οικονομικός διευθυντής και ο διευθυντής του λογιστηρίου της εταιρείας, ακόμα τρία μέλη του ΔΣ την επίδικη περίοδο, ο επικεφαλής της θυγατρικής του Ομίλου Folli Follie στην Ασία και ο ορκωτός λογιστής που φέρεται να παρουσίασε παραποιημένα οικονομικά στοιχεία στον ισολογισμό του 2017. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειονότητα των υπόπτων φέρεται να επέρριψε τις ευθύνες στο γκρουπ του Ομίλου με τις 18 θυγατρικές εταιρείες στην Ασία, υποστηρίζοντας ότι από εκεί προέρχονταν τα οικονομικά στοιχεία που τώρα, ελέγχονται ως παραποιημένα.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις