Site icon NewsIT
10:38 Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Φορολογικές δηλώσεις 2016: Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η υποβολή

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα αρχίσει η υποβολή των δηλώσεων, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης προσθέτοντας ότι εφέτος δεν θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, αναγνώρισε ότι υπάρχει μικρή καθυστέρηση στην υποβολή δηλώσεων και τόνισε πως εκκρεμεί η ψήφιση διατάξεων από τη Βουλή που θα ρυθμίζουν λεπτομέρειες όπως για τα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, για άνεργους και φοιτητές.

Σε ό,τι αφορά τις αποδείξεις για το 2016 ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι οι φορολογούμενοι πρέπει να τις ζητούν, τονίζοντας ότι «η φοροδιαφυγή είναι υπόθεση όλων».

Αναφερόμενος στο αφορολόγητο είπε υπάρχει κατηγορία πολιτών που το δικαιούται και επανέλαβε πως ετοιμάζεται η σύνδεσή του με τη χρήση πλαστικού χρήματος.

«Αυτοί που δικαιούνται αφορολόγητο κρατούν τις αποδείξεις από 1η Ιανουαρίου, όταν όμως η αγορά γίνει με πλαστικό χρήμα, η διάταξη θα ορίζει ότι δεν θα χρειάζεται να κρατά κανείς την απόδειξη, αυτό όμως θα ισχύει τυπικά από την ημερομηνία που θα έρθει η διάταξη στη Βουλή» ξεκαθάρισε ο κ. Αλεξιάδης.

Σημείωσε, επίσης, ότι η χρήση πλαστικού χρήματος δεν θα επιβληθεί από την πρώτη μέρα εφαρμογής, ούτε σε όλες τις ηλικίες, ούτε σε απομακρυσμένες περιοχές.

Ο κ. Αλεξιάδης πρόσθεσε ότι με βάση διάταξη που θα κατατεθεί στη Βουλή όποια επιχείρηση ή φυσικό πρόσωπο κάνει δωρεά προς τους φορείς του Δημοσίου για τους πρόσφυγες είτε σε είδος ή υπηρεσία δεν θα περιλαμβάνει ΦΠΑ.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version