Site icon NewsIT

Φυσικό αέριο: Μία ανάσα από τα 300 ευρώ – «Υπερπτήση» στα 616 ευρώ στην τιμή του ρεύματος

22.08.2022 | 14:47
Φυσικό αέριο: Μία ανάσα από τα 300 ευρώ – «Υπερπτήση» στα 616 ευρώ στην τιμή του ρεύματος

FILE PHOTO: Model of natural gas pipeline and rising stock graph, July 18, 2022. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo

Με σπασμένα φρένα κινούνται οι τιμές στο φυσικό αέριο, προκαλώντας έμφραγμα στις ευρωπαϊκές οικονομίες και φέρνοντας σε απόγνωση τους καταναλωτές. Νέος ρεκόρ και στο ρεύμα. 

Η τιμή του φυσικού αερίου στο χρηματιστήριο της Ολλανδίας διαμορφώνεται αυτή την στιγμή λίγο κάτω από τα 300 ευρώ η μεγαβατώρα. Συγκεκριμένα είναι στα 291,25 ευρώ σημειώνοντας αύξηση σε σχέση με χθες κατά 19%.

Την ίδια στιγμή η χονδρική τιμή του ρεύματος έχει σπάσει κάθε ρεκόρ και βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά. Συγκεκριμένα διαμορφώνεται για αύριο στα 616,24 ευρώ η μεγαβατώρα, με άνοδο 14,24%.Μόνο τις τελευταίες δύο ημέρες καταγράφει άνοδο σχεδόν 60%.

Οι παραπάνω τιμές είναι εκτός λογικής και αποτελεί την κορύφωση του δράματος, ενώ κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τι θα συμβεί όταν μπει ο χειμώνας που η ζήτηση θα εκτιναχθεί.

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας προανήγγειλε ότι η κρατική στήριξη για τον Σεπτέμβριο στα τιμολόγια του ρεύματος θα φτάσει τα 2 δις, ώστε να ενισχυθούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Παράλληλα ο υπουργός αναφερόμενος στο πακέτο ΔΕΘ τόνισε ότι υπάρχουν δεκάδες μέτρα στο τραπέζι, αλλά τι θα υλοποιηθεί θα εξαρτηθεί από τον διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο, αλλά και τις προτεραιότητες που θα θέσει ο πρωθυπουργός σε συνεργασία με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version