Site icon NewsIT

Η Moody’s θα ξαναχτυπήσει σε ένα μήνα Ελλάδα και Πορτογαλία

11.05.2010 | 08:21
Η Moody’s θα ξαναχτυπήσει σε ένα μήνα Ελλάδα και Πορτογαλία

Η τελευταία φορά που ο οίκος Moody's υποβάθμισε την ελληνική οικονομία από “Α3” σε “Α2” ήταν στις 22 Απριλίου.

Ο οίκος αξιολογήσεων Moody΄s ανακοίνωσε ότι εξετάζει πάντα το ενδεχόμενο υποβάθμισης της πιστοληπτικής δυνατότητας της Ελλάδας, αναγνωρίζοντας όμως ότι το σχέδιο στήριξης της ΕΕ είναι “ένα βήμα μπροστά”.

Ο αμερικανικός οίκος αξιολογήσεων, όταν στις 22 Απριλίου ανακοίνωσε την υποβάθμιση της πιστοληπτικής δυνατότητας της Ελλάδας, είχε προειδοποιήσει ότι η επόμενη αλλαγή θα ήταν πιθανώς και πάλι αρνητική. 

“Η αλλαγή αξιολόγησης θα είναι οπωσδήποτε σημαντική”, σύμφωνα με την εκτίμηση του οίκου Moody΄s, που θεωρεί πιθανή την υποβάθμιση της Ελλάδας “στην κατηγορία Baa”, από την κατηγορία Α3 που είναι σήμερα. 

Ο αμερικανικός οίκος αξιολογήσεων αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του για την Ελλάδα τις προσεχείς τέσσερις εβδομάδες, ενώ αναμένεται στο διάστημα αυτό να ανακοινωθεί και η εκτίμηση για την Πορτογαλία. 

Για την Πορτογαλία ο οίκος Moody΄s, εκτιμά ως “πιθανή” μία υποβάθμιση από την κατηγορία Aa3 στην κατηγορία Aa2.

Κατά τον οίκο Moody s δεν προβλέπεται στο προσεχές μέλλον αλλαγή της αξιολόγησης για την Ισπανία, την Ιταλία και την Ιρλανδία, τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν δημοσιονομικά προβλήματα.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version