Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

“Η οικονομική καταστροφή της Ελλάδας”

(φωτο REUTERS)
Αγαπημένο θέμα έχει γίνει για τον ξένο Τύπο…
η “οικονομική περιπέτεια” της Ελλάδας.
 
“Η επενδυτική δυσπιστία παραμένει την ώρα που η Ελλάδα προσπαθεί να θέσει τέλος στην αστάθεια”, γράφουν οι Financial Times, προσθέτοντας πως “η αξιοπιστία της σοσιαλιστικής κυβέρνησης απειλείται μόλις 8 εβδομάδες από την ανάληψη των καθηκόντων της”.
 
“Τα προβλήματα της Ελλάδας μπορεί να ενισχύσουν την Ευρωζώνη”, γράφει η Wall Street Journal. Η εφημερίδα σημειώνει πως “όπως ο άνεμος που οδήγησε τον Οδυσσέα στον κάτω κόσμο, η πανωλεθρία στο Ντουμπάι αποκάλυψε το φάντασμα της κυβερνητικής απειθαρχίας”. Επισημαίνεται ακόμη πως Φρανκφούρτη, Βρυξέλλες, Παρίσι και Βερολίνο συζητούν το ενδεχόμενο να αφήσουν την Ελλάδα απομονωμένη, σπρώχνοντάς τη στο έλεος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
 
Οι New York Τimes αναφέρονται στην υποστήριξη Μπαρόζο προς την Ελλάδα, με χαρακτηριστικό τίτλο “Σίγουρος ο Μπαρόζο πως η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα”.
 
Στις δηλώσεις Μέρκελ στέκεται το οικονομικό ενημερωτικό site Bloomberg, σε δημοσίευμα με τίτλο “η Μέρκελ λέει πως η Ευρωπαική Ένωση συλλογικά φέρει ευθύνη για την Ελλάδα”.
 
“Η οικονομική καταστροφή της Ελλάδας” είναι ο τίτλος κεντρικού άρθρου στο γερμανικό Der Spiegel, με υπότιτλο “μία χώρα πληρώνει τον λογαριασμό” και αναφορά στα πιο απαισιόδοξα σενάρια που κάνουν λόγο για επικείμενη εθνική χρεοκοπία.
 
Στην ισπανική El Pais, υπό τον τίτλο ” ο Παπανδρέου καλεί τους Έλληνες να ενωθούν απέναντι στην κρίση “, γίνεται εκτενής αναφορά στα δημοσιονομικά μεγέθη της χώρας και τη στάση των ευρωπαίων εταίρων.
 
“Συναγερμός στην Ευρώπη από το χρέος της Ελλάδας”, είναι ο τίτλος της ιταλικής Corriere della sera, ενώ η γαλλική Le Monde μεταφέρει τις δηλώσεις της Σουηδής υπουργού Μάλμστρομ που χαρακτήρισε την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας “πολύ σοβαρή”.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε