Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

ΙΟΒΕ:Βελτίωση του οικονομικού κλίματος

ΙΟΒΕ:Βελτίωση του οικονομικού κλίματος
“Όαση” στον κυκεώνα των “μαύρων” προβλέψεων για την ελληνική οικονομία…
 
αποτελεί η μεγάλη άνοδος του Δείκτη Οικονομικού Κλίματος στην Ελλάδα, σύμφωνα με την μέτρηση του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).

Ο
Καθοριστικότερη είναι η τόνωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης η οποία βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο ετών.
Αναλυτικότερα:
-στην Καταναλωτική Εμπιστοσύνη, καταγράφεται κατακόρυφη άνοδος στις προσδοκίες των νοικοκυριών για την οικονομική τους κατάσταση και τις προβλέψεις για την οικονομική κατάσταση της χώρας, ενώ σημαντική είναι και ενίσχυση της πρόθεσης για αποταμίευση στο επόμενο 12-μηνο. Έτσι, ένα στα τέσσερα νοικοκυριά προβλέπει ελαφρά ή αισθητή βελτίωση της οικονομικής του κατάστασης (από 19%), ενώ περιορίζεται στο 29% το ποσοστό που προβλέπει επιδείνωση ή σημαντική επιδείνωση (από 40%).
-στη Βιομηχανία, οι προβλέψεις της παραγωγής, αλλά και οι εκτιμήσεις για το τρέχον επίπεδο της ζήτησης και των παραγγελιών, κινούνται ανοδικά.
-στο Λιανικό Εμπόριο, μπορεί να επιδεινώνονται οι εκτιμήσεις για τις τρέχουσες πωλήσεις, ωστόσο σημαντική βελτίωση καταγράφουν οι προβλέψεις για την εξέλιξη της ζήτησης στο επόμενο τρίμηνο.
-στις Κατασκευές, οι εκτιμήσεις για το επίπεδο του προγράμματος εργασιών παραμένουν έντονα αρνητικές, όμως αμβλύνονται ελαφρά, ενώ οι πολύ αρνητικές προβλέψεις για την απασχόληση του κλάδου επίσης εξασθενούν.
 
 

δείκτης διαμορφώθηκε στις 71,7 μονάδες, που είναι η υψηλότερη επίδοσή του από τον περσινό Οκτώβριο.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε