Site icon NewsIT

Ισχυρές πιέσεις δέχεται το ευρώ έναντι του δολαρίου

25.11.2015 | 22:28
Ισχυρές πιέσεις δέχεται το ευρώ έναντι του δολαρίου

Iσχυρές πιέσεις δέχθηκε το ευρώ, υποχωρώντας μέχρι τα 1,0566 δολ., καθώς οι προοπτικές για την άνοδο του πληθωρισμού είναι δυσοίωνες.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Β. Κοστάντσιο, σε τηλεοπτική του συνέντευξη δήλωσε ότι ο πληθωρισμός παραμένει σε εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο, γεγονός που υποχρεώνει την ΕΚΤ να κινηθεί, για να διασφαλίσει τη σταθερότητα των τιμών. Η αποστροφή του κεντρικού τραπεζίτη, συνδυαζόμενη με προγενέστερες τοποθετήσεις του Μάριο Ντράκγι, δημιουργούν σχετική βεβαιότητα στους επενδυτές για την επέκταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης που εφαρμόζει η ΕΚΤ εντός του Δεκεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι η κρίσιμη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου. Επίσης, είναι πολύ πιθανόν η ΕΚΤ να προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση των επιτοκίων καταθέσεων (προς τις τράπεζες).

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο ΗΔΑΤ καταγράφηκαν συναλλαγές ύψους 3 εκατ. ευρώ, οι οποίες στο σύνολό τους αφορούσαν σε εντολές πώλησης. Η απόδοση του 10ετους ομολόγου υποχώρησε οριακά στο 7,33% από 7,34% που έκλεισε χθες, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 0,47% να διαμορφωθεί στο 6,86% από 6,57% που έκλεισε χθες.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους αυξήθηκε στο 0,060% από 0,058%, στη διάρκεια των 9 μηνών αυξήθηκε στο 0,008% από 0,006%, στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,031% από 0,33%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο -0,104%, τέλος στο μήνα το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,156%.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαμορφώθηκε στα 1,0586 δολ.
 

Tags:

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version