Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Kι άλλοι στη λίστα του επιδόματος αλληλεγγύης

Kι άλλοι στη λίστα του επιδόματος αλληλεγγύης

Άλλες 120,000 χαμηλοσυνταξιούχοι θα πάρουν το επίδομα αλληλεγγύης….

όπως είπε το πρωί στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κουτρουμάνης.

Το Επίδομα αλληλεγγύης από 300 έως 1.300 ευρώ,  θα δοθεί σε 2,5 εκατομμύρια ανέργους, φτωχές οικογένειες κ.α  ενώ τα χρήματα αυτά θα τα πάρει από τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις αλλά και από την επαναφορά του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας ακόμη και για την Εκκλησία.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Απασχόλησης Γ.Κουτρουμανή αναμενεται να ενταχθούν ακόμη 120,000 χαμηλοσυνταξιουχοί που θα πάρουν 300 ευρω. Με βάση το νομοσχέδιο που δόθηκε για διαβούλευση, χαμηλοσυνταξιουχοι που δεν παιρνουν ΕΚΑΣ γιατι δεν εχουν συμπληρώσει το 60ο έτος της ηλικίας τους θα πάρουν επίδομα εφόσον δεν ξεπερνούν τα εισοδηματικά κριτήρια που ισχύουν για το ΕΚΑΣ. Δηλαδή: 7.750 ευρω ατομικό εισοδημα και 14.000 οικογενειακό εισόδημα. 

Παράλληλα εξετάζεται να αυξηθει από 17,000 το εισοδηματικό κριτήριο που είναι σήμερα για τους τρίτεκνους και έτσι θα μπορέσουν περισσότεροι να πάρουν επίδομα 1.000 ευρώ.

Ανοιχτό άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ.Πεταλωτής το ενδεχόμενο για «κάποιες βελτιώσεις, όπου δεν δημιουργείται δημοσιονομικό ζήτημα»


Ο κ.Πεταλωτής τόνισε ότι το νομοσχέδιο έχει αναρτηθεί στο ίντερνετ

στο νομοσχέδιο για το έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης μετά τις αντιδράσεις για το μέτρο.
για δημόσια διαβούλευση και εκεί ο καθένας μπορεί να διατυπώσει τις παρατηρήσεις του. Οι όποιες αντιρρήσεις ή προτάσεις θα ληφθούν υπ’ όψη, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Το επίδομα θα καταβληθεί σε δύο δόσεις: η πρώτη τα Χριστούγεννα και η δεύτερη το Πάσχα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε