Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ξαφνικά έχουν εμπιστοσύνη στην Ελλάδα

(ΦΩΤΟ REUTERS)
Τώρα δηλώνουν ότι η ελληνική οικονομία δεν διατρέχει κανέναν σοβαρό κίνυδνο.
Μετά την θύελλα αρνητικών σχολίων και δηλώσεων για την βιωσιμότητα της ελληνικής οικονομίας, έρχεται τώρα καταιγισμός αισιόοδοξων προβλέψεων με τους ευρωπαίους αξιωματούχους να δείχνουν πως ξέρουν τις επόμενες κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

Αν και ήταν από τους πρώτους που άρχισαν τον “χορό” των “προειδοποιήσεων” και “επισημάνσεων” για την κατάσταση της οικονομίας, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Μανουέλ Μπαρόζο εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει τα προβλήματα με το χρέος της.

 

«Μετά από συζητήσεις με τον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου είμαι απολύτως βέβαιος ότι η Ελλάδα θα επιτύχει πλήρως σε αυτή την προσπάθεια», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας της συνάντησης κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών.

Ο πρόεδρος του Eurogroup, στο οποίο μετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών της ζώνης του ευρώ, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η ελληνική κυβέρνηση θα χαλιναγωγήσει τα δημόσια οικονομικά, λέγοντας ότι η χώρα δεν αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να μην μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.

 “Οι ελληνικές αρχές θα αναλάβουν αποτελεσματική δράση. Είμαι πλήρως πεπεισμένος ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στο δρόμο της σταθεροποίησης. Αυτό είναι δραματικά απαραίτητο”, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Γιούνκερ, ο οποίος είναι πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου.

Ο Γιούνκερ επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει κίνδυνο χρεοκοπίας παρά το διογκούμενο δημοσιονομικό έλλειμμα και δημόσιο χρέος της.  “Πρέπει να πω ότι δεν βλέπω στην Ελλάδα τον κίνδυνο να μην μπορέσει το κράτος να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Είμαι λίγο εξοργισμένος με το γεγονός ότι κυκλοφορούν φήμες που προσπαθούν να εμφανίσουν ως σοβαρή υπόθεση αυτόν τον κίνδυνο”, δήλωσε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κοντ Τρισέ που επανέλαβε ότι έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση ότι θα πάρει τα “τολμηρά και θαρραλέα” μέτρα που επιβάλλονται για να επιλύσει τη δημοσιονομική κρίση που πλήττει την Ελλάδα. 

“Εκτιμώ ότι είναι σημαντικό η κυβέρνηση να πάρει αποφάσεις –ίσως και να τις παίρνει αυτήν τη στιγμή που μιλάμε– και έχω εμπιστοσύνη ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πάρει μέτρα αντάξια της κατάστασης, η οποία καλεί η ίδια για τολμηρά και θαρραλέα μέτρα”, δήλωσε ο Τρισέ σε δημοσιογράφους στο τέλος μιας διάσκεψης που οργανώθηκε στο Λονδίνο.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε