Οικονομία

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τη «στήριξη ρευστότητας σε πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις» στη Δυτική Μακεδονία

 Στις 27 Ιανουαρίου 2021 ξεκινάει η περίοδος υποβολής αιτήσεων ένταξης στη δράση του ΕΣΠΑ: «Στήριξη ρευστότητας σε πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία COVID-19 στην Δυτική Μακεδονία».

Σύμφωνα με τη σχετική ανάρτηση στην ηλεκτρονική σελίδα του ΕΣΠΑ, η περίοδος υποβολής αιτήσεων θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Μαρτίου 2021, στις 3 το μεσημέρι, και αφορά στην ενίσχυση με τη μορφή μη επιστρεπτέας επιχορήγησης, μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που λειτουργούν νομίμως στη Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και οι οποίες επλήγησαν από την πανδημία.

Χορηγείται κεφάλαιο κίνησης ίσο με το 50% των εξόδων της επιχείρησης που έγιναν το 2019 και έως του ποσού των 1.800 ευρώ όπως αυτά αποτυπώθηκαν στο Ε3 της επιχείρησης, με ελάχιστο ποσό επιχορήγησης τα 1.000 ευρώ και μέγιστο τα 1.800 ευρώ.

Τα ποσά επί των οποίων θα υπολογιστεί το παραπάνω ποσοστό (50%) προκύπτουν από το άθροισμα:

* των αγορών εμπορευμάτων χρήσης

* του συνόλου των ενοικίων που καταβλήθηκαν στην χρήση από την επιχείρηση (πλην αυτών που καταβλήθηκαν για αγροτικές-βιολογικές δραστηριότητες)

* των αγορών πρώτων υλών και υλικών χρήσης

* του συνόλου των δαπανών για παροχή υπηρεσιών

* του συνόλου των παροχών σε εργαζομένους (πλην αυτών που απασχολήθηκαν σε αγροτικές-βιολογικές δραστηριότητες)

* των διαφόρων λειτουργικών εξόδων (πλην αυτών που αφορούν αγροτικές-βιολογικές δραστηριότητες).

Συγκεκριμένα, ο υπολογισμός του αναλογούντος κεφαλαίου κίνησης (δημόσια χρηματοδότηση) συναρτάται από το άθροισμα των κάτωθι δηλωθέντων ποσών των πεδίων της Κατάστασης Οικονομικών Στοιχείων από Επιχειρηματική Δραστηριότητα (έντυπο Ε3) του προηγούμενου έτους (χρήση 2019): 102, 202, 181, 281, 481, 185, 285, 485 πολλαπλασιαζόμενο με 50%.

Σε περίπτωση που το άθροισμα των εξόδων είναι μικρότερο των 10.000 ευρώ και μεγαλύτερο των 3.600 ευρώ, η αναλογούσα δημόσια χρηματοδότηση διαμορφώνεται στα 1.800 ευρώ, σε περίπτωση που το αποτέλεσμα είναι μικρότερο ή ίσο των 3.600 ευρώ και μεγαλύτερο ή ίσο των 2.000 ευρώ η αναλογούσα δημόσια χρηματοδότηση προκύπτει από το άθροισμα των εξόδων πολλαπλασιαζόμενο με 50%, ενώ δεν είναι δυνατή η συμμετοχή στην Δράση επιχειρήσεων που το άθροισμα των κάτωθι δηλωθέντων ποσών των πεδίων του έντυπου Ε3 του προηγούμενου έτους (χρήση 2019): 102, 202, 181, 281, 481,185, 285, 485 είναι μικρότερο των 2.000 ευρώ.

Ο προϋπολογισμός της δημόσιας δαπάνης της δράσης ανέρχεται στο ποσό των 5.000.000 ευρώ,

Η αίτηση

Η αίτηση χρηματοδότησης υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) που παρέχει το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην διεύθυνση www.ependyseis.gr/mis με την ένδειξη: «Ένεση Ρευστότητας σε Πολύ Μικρές και Μικρές Επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία COVID-19 στην Δυτική Μακεδονία»

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Καλαφάτης: Κατά 1 δισ. ευρώ αυξήθηκαν οι συνολικές δαπάνες των ελληνικών επιχειρήσεων σε έρευνα και ανάπτυξη από το 2019
«Ενισχύουμε την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες με ένα νέο καθεστώς στον Αναπτυξιακό Νόμο το οποίο ξεκινά στο πρώτο εξάμηνο του 2026», επισήμανε ο Υφυπουργός
Σταύρος Καλαφάτης