Τα οικονομικά στοιχεία του 2025 ανακοίνωσε η ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas, με τον τζίρο της να φτάνει τα 381,5 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση σε σύγκριση με την περσινή χρονιά.
Οριακή αύξηση 1,3% παρουσίασε ο τζίρος της ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas το 2025, φτάνοντας τα 381,5 εκατ. ευρώ, έναντι 376,6 εκατ. ευρώ το 2024. Η οργανική ανάπτυξη της εταιρείας χωρίς το παγωτό, το οποίο ήδη από τον Ιούλιο του 2025 δεν περιλαμβάνεται στο χαρτοφυλάκιο προϊόντων της, είναι της τάξης του 5%.
Τα στοιχεία από τη χρήση του 2025 ανακοίνωσε η ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas, σύμφωνα με τα οποία, τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 84,7 εκατ. ευρώ έναντι 20,6 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρονιά.
Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους τετραπλασιάστηκαν, σε 67,1 εκατ. ευρώ, έναντι 15,5 εκατ. ευρώ το 2024. Σε αυτό συνέβαλε, με 63,5 εκατ. ευρώ, και η μεταβίβαση στοιχείων ενεργητικού που σχετίζονταν αποκλειστικά με τη δραστηριότητα παγωτού της εταιρείας, προς τις Algida ICC Μονοπρόσωπη Α.Ε. και Magnum ICC Europe B.V., τον Ιούλιο του 2025.
Σύμφωνα με την εταιρεία, σημαντική εξέλιξη για την εγχώρια παραγωγική δραστηριότητα αποτέλεσε η μεταφορά της παραγωγής του απορρυπαντικού Skip Wonder Wash από το εξωτερικό στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της Unilever στον Ρέντη.
Οι τιμές και τα νέα προϊόντα
Η ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas παραμένει προσηλωμένη στη διατήρηση και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μαρκών της στα σημεία πώλησης, προσαρμόζοντας την εμπορική της πολιτική στις συνθήκες της αγοράς και τις ανάγκες των καταναλωτών, όπως αναφέρει η εταιρεία.
Σύμφωνα με στοιχεία της Nielsen για την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2026, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2025, οι μέσες τιμές ραφιού μειώθηκαν κατά 1,6% στην κατηγορία Προσωπικής Φροντίδας, κατά 4,9% στα Απορρυπαντικά και κατά 3,5% στα Τρόφιμα. Μικρή αύξηση σημειώθηκε στα καθαριστικά κατά 0,9%, ενώ συνολικά στην κατηγορία Οικιακής Φροντίδας σημειώθηκε μείωση 1,8%.
Η εταιρεία ενίσχυσε περαιτέρω το χαρτοφυλάκιό της με νέα προϊόντα, μετά το Skip Wonder Wash το 2025, όπως τα αποσμητικά Dove Whole Body για όλο το σώμα, το καινοτόμο serum σώματος Vaseline Gluta-Hya, ενώ παράλληλα προχώρησε στην περαιτέρω καθιέρωση στην αγορά των καθαριστικών Klinex Power Foam Sprays.
Παράλληλα, τον Μάρτιο του 2026, ανακοινώθηκε συμφωνία για τη συνένωση του παγκόσμιου χαρτοφυλακίου τροφίμων της με τη McCormick & Company.
Στην Ελλάδα, η μετάβαση της δραστηριότητας τροφίμων σε ξεχωριστό εταιρικό σχήμα εντός της χώρας, βρίσκεται σε εξέλιξη, με την ολοκλήρωσή της να αναμένεται το πρώτο εξάμηνο του 2027, σύμφωνα με την ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas.
