Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Μείωση 40% στα ενοίκια φοιτητών, επίδομα 800 ευρώ και σε επιχειρήσεις με έως 20 εργαζόμενους

Μείωση 40% στα ενοίκια φοιτητών, επίδομα 800 ευρώ και σε επιχειρήσεις με έως 20 εργαζόμενους

Δυο νέες παρεμβάσεις, μετά τις φωνές που ακούστηκαν, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Η πρώτη αφορά στη μείωση ενοικίου για φοιτητές και η δεύτερη σε επιχειρηματίες και αυτοαπασχολούμενους που θα πάρουν το επίδομα των 800 ευρώ. Δείτε τους όρους και τις προϋποθέσεις

Σε ό,τι αφορά στη μείωση ενοικίου για τους φοιτητές, η ρύθμιση θα κατατεθεί και θα ψηφιστεί στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα, αφορά όσους προέρχονται από οικογένειες που πλήττονται εξαιτίας της κρίσης που προκαλεί ο κορονοϊός. Σε ό,τι αφορά στο επίδομα, οι δικαιούχοι αυξάνονται. 

Click4more Επίδομα 800 ευρώ: Αρχίζει αύριο η καταβολή του στους εργαζόμενους

Με τη ρύθμιση, θεσπίζεται μείωση ενοικίου ύψους 40% για τους φοιτητές που σπουδάζουν σε πόλεις και περιοχές μακριά από τον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι φοιτητές να θεωρούνται εξαρτώμενα τέκνα εργαζομένων που απασχολούνται σε επιχειρήσεις των οποίων η λειτουργία έχει ανασταλεί λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας ή που εργάζονται σε επιχειρήσεις οι οποίες έχουν πληγεί και έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας τους.

Παράλληλα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, η κυβέρνηση εξετάζει τη θέσπιση ευνοϊκών φορολογικών ρυθμίσεων για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, στους οποίους καταβάλλεται μόνο το 60% του ενοικίου.

Επίδομα 800 ευρώ και για άλλους

Η δεύτερη παρέμβαση αφορά ρύθμιση, με την οποία επεκτείνεται το μέτρο της χορήγησης του επιδόματος των 800 ευρώ σε ιδιοκτήτες ατομικών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων των αυτοαπασχολούμενων και των ελεύθερων επαγγελματιών, καθώς και σε επιχειρήσεις με τη μορφή Ο.Ε, Ε.Ε, Ε.Π.Ε. και I.K.E., οι οποίες δεν απασχολούν ή απασχολούν μέχρι και 20 εργαζομένους, έναντι πέντε που προβλέπεται σήμερα.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις