Οικονομία

Μειώθηκαν τα δάνεια το Φεβρουάριο – Στοιχεία της ΤτΕ

Μείωση κατά 2,5% σημείωσε η χρηματοδότηση των τραπεζών σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά, ωστόσο η μηνιαία καθαρή ροή της συνολικής χρηματοδότησης προς τον εγχώριο ιδιωτικό τομέα ήταν θετική κατά 74 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ).

Η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις τον Φεβρουάριο του 2015, ήταν θετική κατά 433 εκατ. ευρώ ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο -2,3%, από -3,1% τον Ιανουάριο του 2015.

Ειδικότερα, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων διαμορφώθηκε στο -2,4%, από -2,7% τον Ιανουάριο του 2015, ενώ η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν αρνητική κατά 52 εκατ. ευρώ.

Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων διαμορφώθηκε στο 0,5% το Φεβρουάριο του 2015, από -7,9% τον προηγούμενο μήνα, ενώ η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν θετική κατά 485 εκατ. ευρώ (Φεβρουάριος 2014: αρνητική καθαρή ροή 86 εκατ. ευρώ), εξαιτίας ενδο-ομιλικών συναλλαγών.

Αρνητική κατά 302 εκατ. ευρώ ήταν η μηνιαία καθαρή ροή χρηματοδότησης προς τους ιδιώτες και τα ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα το Φεβρουάριο του 2015 (Φεβρουάριος 2014: αρνητική καθαρή ροή 315 εκατ. ευρώ), ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής παρέμεινε αμετάβλητος, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, στο -3,0%.

Πιο αναλυτικά οι χορηγήσεις στεγαστικών δανείων μειώθηκαν κατά 3,1% και των καταναλωτικών δανείων κατά 2,8%.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Μόνιμο μηχανισμό αύξησης εσόδων και μείωσης των δαπανών για χάρη της Άμυνας ζητούν από το 2026 οι Βρυξέλλες
«Τα κράτη μέλη θα πρέπει να παρουσιάσουν αξιόπιστες στρατηγικές για την αντιστάθμιση των υψηλότερων αμυντικών δαπανών μέσω διαρκών μέτρων εσόδων ή ανακατανομής δαπανών, ξεκινώντας από το σχέδιο προϋπολογισμού του 2026», συστήνει το Ευρωπαϊκό Δημοσιονομικό Συμβούλιο της Κομισιόν
REUTERS