Οικονομία

Moody’s: αρνητικό για την Ελλάδα το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι αρνητικό για την πιστοληπτική ικανότητα (credit negative) της Γαλλίας και της Ελλάδας, αναφέρει σε έκθεσή του ο οίκος Moody's (credit outlook).

O οίκος σημειώνει ότι «η άνοδος των ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων στις χώρες αυτές αυξάνει τον πτωτικό κίνδυνο ότι οι κυβερνήσεις τους μπορεί να εξετάσουν τη χαλάρωση της δημοσιονομικής προσαρμογής, η οποία θα αντιμετώπιζε την κόπωση του εκλογικού σώματος από τη λιτότητα, αλλά θα επέτρεπε μεγαλύτερα ελλείμματα από αυτά που προβλέπονται σήμερα».

«Παρά τον ισχυρισμό του ΣΥΡΙΖΑ ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών αντανακλά την απόρριψη των κυβερνητικών πολιτικών από το εκλογικό σώμα και το αίτημά του για άμεση διεξαγωγή γενικών εκλογών» σημειώνει η έκθεση του Moody’s, «το βασικό μας σενάριο είναι ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν θα επηρεάσει το τρέχον πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της κυβέρνησης, αν και αυξάνει τον κίνδυνο χαλάρωσης».

Ωστόσο, προσθέτει ο οίκος, «η Ελλάδα αντιμετωπίζει ακόμη την πιθανότητα αποσταθεροποιητικών πρόωρων βουλευτικών εκλογών, δεδομένης της εύθραυστης και μειούμενης πλειοψηφίας τού κυβερνητικού συνασπισμού».

«Επιπλέον, επειδή είναι η πιο αδύναμη χώρα της Ευρωζώνης, αποτελεί τον μεγαλύτερο συστημικό κίνδυνο για την υπόλοιπη νομισματική ένωση, αν και ο κίνδυνος να προκαλέσει η Ελλάδα ένα συστημικό πρόβλημα είναι μικρότερος από ό,τι ήταν στο αποκορύφωμα της κρίσης κρατικού χρέους της Ευρωζώνης» σημειώνεται στην έκθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Moody’s αναβάθμισε τις ελληνικές τράπεζες αλλά μιλά για 7,5 δισ. ανάγκε

Αναβολή της αξιολόγησης από τη Moody’s – Ανησυχεί για πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα

Πολιτική παρέμβαση από τη Moody’s – Τα πολιτικά ρίσκα στην Ελλάδα παραμένουν υψηλά

Ο οίκος Moody’s αναβάθμισε το αξιόχρεο των εγγυημένων με στεγαστικά δάνεια ομολόγων της Alpha Bank, της Eurobank και της Εθνικής Τράπεζας

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Έπεσαν τα πρώτα πρόστιμα 56.000 ευρώ σε φορείς πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων
Συνεχίζονται καθολικά και εντατικοποιούνται στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ, ενώ αναμένεται να υπάρξουν νέοι καταλογισμοί για παραλείψεις, με στόχο την προστασία του καταναλωτή
Αγρότης 1
Κώστας Τσιάρας: Ομάδα Task Force για τη βιολογική παραγωγή, με στόχο τη θωράκιση του συστήματος ελέγχου
Η νέα Task Force αποτελεί επιτελικό όργανο στρατηγικής σημασίας, με κύρια αποστολή τον συντονισμό, την εποπτεία και την επιτάχυνση όλων των απαιτούμενων ενεργειών για την ενίσχυση της αξιοπιστίας
Κώστας Τσιάρας
Παπαθανάσης: Με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ τοπικά σχέδια δράσης στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας GReco Islands για 39 μικρά νησιά
Μέσω της συγκεκριμένης πράξης οι Δήμοι των μικρών νησιών που θα συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία Greco Islands θα εκπονήσουν αναλυτικά τα τοπικά σχέδια δράσης τους
Ο Νίκος Παπαθανάσης 1