Site icon NewsIT
11:38 Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Νέα αυστηρή προειδοποίηση από Ντομπρόβσκις και Στουρνάρα για τις τράπεζες

Η ανακεφαλαιοποίηση στις ελληνικές τράπεζες πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους, δήλωσαν μετά τη συνάντηση τους ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Β. Ντομπρόβσκις και ο Γιάννης Στουρνάρας.

Πηγή Eurokinissi

Πηγή Eurokinissi

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο, στην Τράπεζα της Ελλάδος, η συνάντηση του διοικητή της, Γ.Στουρνάρα, με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Σε δηλώσεις τους και οι δύο υποστήριξαν ότι η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών είναι ανάγκη να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Ουσιαστικά πρόκειται για άλλη μία προειδοποίηση προς την κυβέρνηση πως ο χρόνος τελειώνει και πρέπει πριν την Πρωτοχρονιά να κλείσει επιτυχημένα η ανακεφαλαιοποίση, διότι μετά εφαρμόζονται οι νέοι ευρωπαϊκοί κανόνες που προβλέπουν το bail in, δηλαδή μεταξύ άλλων και κούρεμα καταθέσεων.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version