Οικονομία

Ο Τ. Σόρος θέλει να πείσει την Χίλαρι να θέσει υποψηφιότητα για τον Λευκό Οίκο

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζορτζ Σόρος, μεγάλος δωρητής των Δημοκρατικών, υποστηρίζει μια προσπάθεια να πειστεί η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία το 2016, δήλωσε ένας εκπρόσωπός του σήμερα.

Ο Σόρος, 83 ετών, έχει προσφέρει 25.000 δολάρια (περίπου 18.000 ευρώ) στην επιτροπή Ready for Hilary (Έτοιμοι για την Χίλαρι), τη μεγαλύτερη και καλύτερα χρηματοδοτούμενη ομάδα που υποστηρίζει μια πιθανή υποψηφιότητα της Κλίντον. Η σύζυγος του πρώην προέδρου Μπιλ Κλίντον θεωρείται ότι θα ήταν φαβορί για να λάβει το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2016, αν αποφάσιζε να θέσει υποψηφιότητα. 

«Η υποστήριξή του στο Ready for Hilary είναι μια προέκταση της μακροχρόνιας πίστης του στην δύναμη του ακτιβισμού», δήλωσε ο Μάκλ Βάσον, εκπρόσωπος του Σόρος.

Από συμβολική άποψη, η υποστήριξη του Σόρος θα μπορούσε να σημαίνει πολύ περισσότερα, κυρίως σε μια εποχή που οι υποστηρικτές της Κλίντον επιθυμούν να αποτρέψουν πιθανούς αντιπάλους της για το χρίσμα των Δημοκρατικών.

Ο Σόρος υποστήριξε τους Δημοκρατικούς στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2004, δωρίζοντας περίπου 27,5 εκατομμύρια δολάρια (19,9 εκ. ευρώ). Έχει επίσης συνεισφέρει στην προεκλογική εκστρατεία του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα το 2008, οπότε αντίπαλός του για το χρίσμα των Δημοκρατικών ήταν η Κλίντον.

Στη διάρκεια της τελευταίας εκλογικής αναμέτρησης ο Σόρος παρέμεινε στο περιθώριο.

Η Κλίντον, 65 ετών, πρώην γερουσιαστής της Νέας Υόρκης, η θητεία της οποίας στο υπουργείο Εξωτερικών ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο, έχει παραδεχθεί ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία, αλλά έχει πει ότι το πιθανότερο είναι να λάβει την οριστική της απόφαση του χρόνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τ. Σόρος: Η ευρωομόλογο ή έξοδος της Γερμανίας από το ευρώ

Το πρακτορείο Reuters ”πέθανε” κατά λάθος τον Τ. Σόρος

Σόρος: Η Μέρκελ φταίει για τη Χρυσή Αυγή

Ο Τζορτζ Σόρος παντρεύτηκε στα 83 του

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Ψηφιακό πελατολόγιο: Γιατί αντιδρούν οι επιχειρηματίες – Απίθανη η απόσυρση του μέτρου με φοροδιαφυγή 65% στον κλάδο των αυτοκινήτων
Πριν καν καταστεί υποχρεωτικό το μέτρο (από την 1η Ιουλίου), η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΣΕΠΕ) κάνουν λόγο για περίπλοκες και χρονοβόρες διαδικασίες καθώς και για κενά και εμπλοκές στην εφαρμογή του ψηφιακού πελατολογίου
Tax deduction planning concept 2