Site icon NewsIT

Οι Έλληνες δεν θέλουν 300 εκατομμύρια ευρώ!”

07.01.2013 | 12:15
Οι Έλληνες δεν θέλουν 300 εκατομμύρια ευρώ!”

Σύμφωνα με την Bild ''μια ιδιωτική Γερμανική μεγαλοεπένδυση ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ, σκοντάφτει στην ελληνική γραφειοκρατία''.

Αυτός είναι ο τίτλος ρεπορτάζ της εφημερίδας Bild που σημειώνει: ”Στο Βερολίνο βρίσκονται σήμερα για συνομιλίες ο έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Παρά τη μικρή πρόοδο που σημειώνεται, η χώρα δεν έχει εξέλθει από την κρίση. Έτσι τώρα έγινε γνωστό, για παράδειγμα, ότι μια ιδιωτική μεγαλοεπένδυση ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ, σκοντάφτει στην ελληνική γραφειοκρατία.

Το παράδοξο: η γερμανική επιχείρηση φωτοβολταϊκών Phonotherm σχεδιάζει εδώ και μήνες τη δημιουργία ηλιακών εγκαταστάσεων στο νησί Πεταλάς (δυτική Ελλάδα). Η εταιρία θα μπορούσε να ξεκινήσει άμεσα, ωστόσο οι αρχές δεν έδωσαν τη σχετική άδεια με την αιτιολογία: Δεν μπορούμε να εκδώσουμε άδεια καθώς έχουν εκπληρωθεί οι ενεργειακοί στόχοι της Ελλάδας για το 2020.
Όπως λέει ο επικεφαλής της Phonotherm Ντιρκ Χάουκ προς την Bild: ”Δεδομένης της οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας είμαστε έκπληκτοι που εγείρονται τέτοια εμπόδια”.

Πηγή Deutsche Welle

Διαβάστε επίσης : Bild:Οι κορυφαίες Αρχές της Ελλάδας ταυτόχρονα στο Βερολίνο

Στα 194 εκατομμύρια ευρώ τα εμβάσματα μεταναστών στο εξωτερικό

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version