Site icon NewsIT

Πανω από 200 συναντήσεις Ελλήνων και Τούρκων επιχειρηματιών!

14.05.2010 | 16:10
Πανω από 200 συναντήσεις Ελλήνων και Τούρκων επιχειρηματιών!

Περισσότερες από 200 συναντήσεις μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων επιχειρηματιών έχουν πραγματοποιηθεί από το πρωί

στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, ανέφερε ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ Θανάδης Λαβίδας κηρύσσοντας την έναρξη του Ελληνο-τουρκικού Επιχειρηματικού Φόρουμ.

  Οι συναντήσεις αυτές, όπως είπε ο κ. Λαβίδας, είχαν εξαιρετικό ενδιαφέρον και χαρακτήρισε την Τουρκία κατ΄εξοχήν στρατηγικό οικονομικό εταίρο για τις ελληνικές επιχειρήσεις.

 Η Ελλάδα ταυτόχρονα αποτελεί για τους Τούρκους επιχειρηματίες σημαντικό πόλο επενδύσεων και γέφυρα για επέκταση σε άλλες γεωγραφικές περιοχές.

 Ο κ. Λαβίδας επισήμανε ότι πρέπει να γίνουν πιο αποφασιστικά βήματα και πιο αποφαστικές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων.

 Από την πλευρά του ο κ.Selim Egeli πρόεδρος του Ελληνοτουρκικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου επισήμανε ότι το απόγευμα πρόκειται να ανακοινωθεί η υπογραφή 21 συμφωνιών σε όλους τους τομείς οικονομικής δραστηριότητας. Από το 1950 μέχρι το 1999 είχαμε υπογράψει επτά τέτοιες συμφωνίες ανέφερε ο κ. Egeli τονίζοντας τη μεγάλη σημασία των σχετικών συμφωνιών που θα ανακοινωθούν. Θα επηρεάσουν, όπως είπε, το μέλλον των οικονομικών σχέσεων τωνδύο χωρών.

    Ο Egeli επισήμανε ότι υπάρχουν πολύ σημαντικές από κοινού ευκαιρίες ανάπτυξης σε τομείς όπως ο τουρισμός, ο κατασκευαστικός τομέας και ο τομέας των επιχειρηματικών συνεργασιών.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version