Ανέκρουσε πρύμναν ο κ. Νίκος Δένδιας στο θέμα των “κόκκινων” στεγαστικών δανείων που προκάλεσε σάλο και δέχθηκε τα πυρά πως μπορεί να προκαλέσει μία νέα γενιά από ¨κόκκινα¨ δάνεια.
Ο νυν υπουργός Αμυνας μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα, επιχείρησε να υποβαθμίσει το θέμα λέγοντας πως αυτά που είπε ήταν μία πρόταση και όχι μία ρύθμιση έτοιμη να κατατεθεί στη Βουλή. Πρόσθεσε δε ότι υπάρχει νέος υπουργός Ανάπτυξης ο οποίος θα αποφασίσει τι πρέπει να κάνει.
Υπάρχει νέος υπουργός, αυτός θα κρίνει, αλλά θα μου επιτρέψετε την προνομία ως βουλευτή και Έλληνα πολίτη να πάρω την ευθύνη και να πάρω ακόμη και το βάρος της αρχικής επίθεσης, αν θέλετε, από ένα κομμάτι των τραπεζών που δεν θέλουν να δουν λίγο πιο πέρα».
Πριν από τις δηλώσεις Δένδια ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, με δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ χαρακτήρισε τις προτάσεις Δένδια ως προσωπικές απόψεις και πρόσθεσε ότι δεν έχουν συζητηθεί με το ΠΑΣΟΚ, ούτε έχουν συμφωνηθεί.
«Δεν είπα ότι οι προτάσεις θα προωθηθούν στη Βουλή» απάντησε ο κ. Δένδιας, κάνοντας λόγο για προεργασία η οποία δεν είχε συμφωνηθεί με το ΠΑΣΟΚ και για την οποία ούτε η τρόικα έχει ενημερωθεί. «Αλίμονό μου αν για κάθε θέμα στο οποίο εκφράζω άποψη πρέπει να προσυνεννοούμαι με το ΠΑΣΟΚ» είπε χαρακτηριστικά.
Τέλος ο κ. Δένδιας ανέφερε πως έκανε επαφές με δύο από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες και πως η προεργασία δεν έχει ολοκληρωθεί.