Οικονομία

SOS από Στουρνάρα: Κίνδυνος κατάρρευσης λόγω της αβεβαιότητας

Απειλούνται οι μεγάλες θυσίες του λαού τα τελευταία χρόνια, προειδοποιεί ο Γ. Στουρνάρας που πήρε θέση υπέρ της ιδιωτικοποίησης του Ελληνικού και των περιφερειακών αεροδρομίων και λιμανιών ενώ τόνισε πως η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια δεν πρέπει να γίνει εις βάρος των τραπεζών.

Έξω από τα δόντια μίλησε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας σε εκδήλωση για τα ακίνητα.
Ο Γιάννης Στουρνάρας ουσιαστικά ζήτησε την επίτευξη συμφωνίας προειδοποιώντας πως η σημερινή κατάσταση αβεβαιότητας μπορεί να οδηγήσει σε κατάρρευση την οικονομία.

Ο ίδιος τόνισε την ανάγκη των επενδύσεων και αναφέρθηκε ονομαστικά στις ιδιωτικοποιήσεις του Ελληνικού, των αεροδρομίων και των λιμανιών που έχουν βαλτώσει.

Επίσης έδωσε ιδιαίτερη σημασία στις τράπεζες ζητώντας να μην πιεστούν από τη ρύθμιση δανείων.

Διαβάστε τα κυριότερα αποσπάσματα της ομιλίας του.

Απειλούνται οι μεγάλες θυσίες του λαού τα τελευταία χρόνια

 

Η σημερινή αβεβαιότητα αποτελεί το μεγαλύτερο κίνδυνο κατάρρευσης της ελληνικής οικονομίας και τη μεγαλύτερη απειλή για να χαθούν οι θυσίες του ελληνικού λαού τα τελευταία χρόνια.

Η άρση της αβεβαιότητας και η αποκατάσταση της μακροοικονομικής ισορροπίας αποτελούν απαραίτητες προυποθέσεις για την επιστροφή στην ανάπτυξη και προσέλκυση επενδυτών.

Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και αξιοπιστίας καθώς και πρωτοβουλίες για τη μετατροπή της χώρας σε φιλικό προορισμό για τις επενδύσεις, είναι επίσης απαραίτητη προυπόθεση.

Η ταχύτερη δρομολόγηση της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας όπως η αξιοποίηση του Ελληνικού, η παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων και των λιμανιών θεωρούνται προτεραιότητα. Οχι μόνο γιατί προσελκύουν ξένα κεφάλαια, αλλά και γιατί δίνουν σαφές μήνυμα στις διεθνείς αγορές.

Στα δύο τελευταία τρίμηνα του 2014 η Ελλάδα παρουσίαζε τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρωζώνη, σε ετήσια βάση καθώς είχε καταφέρει να τιθασεύσει τα δίδυμα ελλείμματα του προυπολογισμού και του ισοζυγίου.

Η διαχείριση των κόκκινων δανείων πρέπει να μη δρομολογηθεί με τρόπο που να δημιουργεί πρόσθετες κεφαλαιακές ανάγκες για τις τράπεζες.

Πηγή Euro2day

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Προϋπολογισμός ΕΕ: Πώς η Ελλάδα στοχεύει να βγει κερδισμένη από τον μηχανισμό CEF για επενδύσεις «διπλής χρήσης» σε εξοπλισμούς και υποδομές
Στην στρατιωτική κινητικότητα θα διατεθούν για πρώτη φορά κεφάλαια 17,6 δισ. ευρώ, βάσει του νέου Πολυετούς Δημοσιονομικού Σχεδίου
Banknotes and coins in front of the flag of the European Union
Βόμβα Κομισιόν: Το ΝΑΤΟ «επιβάλλει» 4πλάσιες νέες εξοπλιστικές δαπάνες στην ΕΕ, θα φτάσουν τα 4,2 τρισ. ευρώ – Το 40% σε αμερικανικές παραγγελίες
Περίπου 600 δισ. ευρώ ετησίως ή 4,2 τρισ. ευρώ κατά τη διάρκεια ολόκληρης της περιόδου 2028 - 2035 θα πάνε σε εξοπλισμούς, ανακοίνωσε ο Κουμπίλιους
Στρατιώτες σε εκπαίδευση