Οικονομία

Σταθεροποητικές τάσεις εμφανίζει η ισοτιμία ευρώ δολαρίου

Το απόγευμα το ευρωπαικό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,1283 δολ. απο το επίπεδο των 1,1255 δολ. που έκλεισε αργα χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Οι αγορές δεν φαίνεται να έλαβαν υπόψη τη δημόσια παρότρυνση που απηύθηνε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ προς την ηγεσία της Fed να αναβάλλει την αύξηση των επιτοκίων μέχρι τις αρχές του 2016.

Το αμερικανικό νόμισμα φαίνεται να ευνοείται απο την θετική πορεία των ομολόγων τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Γερμανία. Σημάδια ανάκαμψης εμφάνισε και ελληνική αγορά ομολόγων με μικρή αποκλιμάκωση των αποδόσεων.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων, στο ΗΔΑΤ δεν καταγράφηκαν ούτε σήμερα συναλλαγές. Η απόδοση του 10ετους ομολόγου σήμερα υποσχώρησε στο 10,47% απο 11,07% χθες, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 0,84% να διαμορφωθεί στο 9,63% απο 10,22% χθες.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Ετσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 0,162% απο 0,16% χθες στη διάρκεια των 9 μηνών παρέμεινε στο 0,098% το εξάμηνο διατηρήθηκε στο 0,048% , στο τρίμηνο διατηρήθηκε στο -0 -0,013% τέλος στον μήνα το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,062% απο -0,060%.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1317 δολ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα