Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Στις 4 ανακοινώνονται τα πράσινα τέλη και η απόσυρση

Στις 4 ανακοινώνονται τα πράσινα τέλη και η απόσυρση

Πόσα θα πληρώσουμε, τί θα ισχύσει για τα παλιά αυτοκίνητα.

 

Στις 4 το απόγευμα, μετά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος θα μάθουμε τελικά τί θα γίνει με το πρόγραμμα απόσυρσης αλλα και πόσα θα δώσουμε για τέλη κυκλοφορίας.

Σε ό,τι αφορά τα νέα τέλη κυκλοφορίας, οι τελευταίες πληροφορίες ανέφεραν ότι θα χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες, ανάλογα με την παλαιότητα του οχήματος, όπως προέβλεπε και η ρύθμιση Σουφλιά.
Ωστόσο, η νέα κυβέρνηση μειώνει περισσότερο το ύψος των τελών που θα πληρώσουν οι κάτοχοι οχημάτων έως 1.400 κ.εκ. και αυξάνει πιο πολύ τα τέλη για τα οχήματα άνω των 2.000 κ.εκ. 
Κερδισμένοι είναι επίσης όσοι έχουν όχημα με ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας από 1/1/2005 και μετά που θα γλιτώσουν 18 ευρώ σε σχέση με πέρυσι.
Υπενθυμίζεται ότι οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων άνω των 1.929 κ.εκ., εκτός από τα νέα τέλη κυκλοφορίας, θα κληθούν να πληρώσουν και το ειδικό ετήσιο τέλος, το οποίο κυμαίνεται από 150 έως 650 ευρώ, ανάλογα με τον κυβισμό του αυτοκινήτου.
Οι αγοραστές μικρότερου κυβισμού οχημάτων αναμένεται να είναι οι ευνοημένοι και από τη νέα ρύθμιση για την απόσυρση. Πάντως, όσοι έχουν ήδη αποσύρει το παλαιό τους αυτοκίνητο εκτιμάται ότι θα αποζημιωθούν με το υπάρχον καθεστώς.

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε