Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Τέλος η απεργία στο λιμάνι

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Μετά απο πολύωρη συνεδρίαση οι εργαζόμενοι αποφάσισαν

να σταματήσουν την  απεργία και να ξεκινήσουν τις διαδικασίες για την άμεση λειτουργία του λιμανιού.

Οι λιμενεργάτες συναντήθηκαν το απόγευμα με τον Γιώργο Ανωμερίτη, πρόεδρο του ΟΛΠ που έχει αναλάβει τον διάλογο μεταξύ Cosco-ΟΛΠ για τη σύμβαση παραχώρησης. 

Η λιμενεργάτες ήρθαν αντιμέτωποι και με την απόφαση του δικαστηρίου που κήρυξε παράνομη την απεργία και σημείωσε ότι δεν μπορούν να κάνουν άλλη με τα ίδια αιτήματα. Αν αποφάσιζαν για νεα απεργία και κατέθεταν αγωγές οι εμπορικοί σύλλογοι και τα επιμελητήρια, τότε θα οι λιμενεργάτες θα καλούνταν να πληρώσουν πρόστιμο 4.000 ευρώ την ημέρα.

Ωστόσο, η απόφαση του δικαστηρίου προκάλεσε αντιδράσεις. Η ΑΔΕΔΥ δήλωσε την αντίθεσή της στη δικαστική απόφαση και κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε ουσιαστικό διάλογο με τους εργαζομένους στα Λιμάνια. Με ανακοίνωση της και η ΓΣΕΕ χαρακτήρισε απαράδεκτη τη δικαστική απόφαση και καταδίκασε “απερίφραστα τις προσπάθειες ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης”.

Λάδι στην φωτιά όμως έριξε νωρίτερα  η υπουργός Οικονομίας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη. “ Οι ολίγοι, ειδικά όταν διασφαλίζονται πλήρως τα δικαιώματά τους, δεν μπορούν να θέτουν σε κίνδυνο τα συμφέροντα των πολλών”, είπε η υπουργός προκαλώντας την αντίδραση των απεργών.

 
Η κυβέρνηση επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να επιστρατεύσει τους απεργούς αν και αφήνει ανοιχτό το θέμα. “Έχουμε αποκλείσει ρητά ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση για επιστράτευση των εργαζομένων, αλλά τα νέα δεδομένα, που δημιουργούνται, σαφώς και τα συνυπολογίζουμε» ,είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε