Οικονομία

Υποτονικό κλίμα στο Χρηματιστήριο αλλά με κέρδη

Σε ιδιαίτερα υποτονικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι συναλλαγές στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, με την επικράτηση ήπιων ανοδικών τάσεων.

Ρευστοποιήσεις παρατηρήθηκαν στον τραπεζικό κλάδο, ενώ στηρίγματα στην αγορά έδωσαν οι μετοχές της Coca Cola 3E και του ΟΤΕ.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 726,65 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 0,79%.

Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 732,27 μονάδες, όταν σημείωνε κέρδη έως και 1,57%.

Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα και διαμορφώθηκε στα 25,003 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,36%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε οριακά σε ποσοστό 0,08% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε οριακή πτώση 0,07%.

Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Τροφίμων (+4,33%), των Χημικών (+2,76%) και των Τηλεπικοινωνιών (+1,31%).

Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (-3,63%), των Πρώτων Υλών (-1,99%) και των Τραπεζών (-1,29%).

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Coca Cola 3E(+4,48%), της Τιτάν (+1,79%) και του ΟΤΕ (+1,31%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές του Τ.Τ (-7,64%), της ΔΕΗ (-5,92%), της Πειραιώς (-2,90%), της Alpha Bank (-2,50%) και της Eurobank (-2,36%).

Ανοδικά κινήθηκαν 54 μετοχές, 61 πτωτικά και 21 παρέμειναν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Κυριακούλης +20,23%, ΣΙΔΜΑ +20,00%, HOL+19,80% και Flexopack+17,36%.

Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές:Avenir -22,39%, Εδραση -19,59%, Αττικές Εκδόσεις -16,67% και Προοδευτική -15,25%.

Διαβάστε επίσης :

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Καλαφάτης: Κατά 1 δισ. ευρώ αυξήθηκαν οι συνολικές δαπάνες των ελληνικών επιχειρήσεων σε έρευνα και ανάπτυξη από το 2019
«Ενισχύουμε την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες με ένα νέο καθεστώς στον Αναπτυξιακό Νόμο το οποίο ξεκινά στο πρώτο εξάμηνο του 2026», επισήμανε ο Υφυπουργός
Σταύρος Καλαφάτης