Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Υποβάθμιση της Ελλάδας από την S&P – Στα ύψη το spread

Απαισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s παρά…

..τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί. Αποτέλεσμα να εκτοξευθούν τα spreads στις 200 μονάδες βάσης(από 184 που ήταν νωρίτερα).

Η Standard & Poor’s έθεσε σε καθεστώς πιστοληπτικής επιτήρησης τη μακροχρόνια πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας και ανακοίνωσε οτι θα επανεξετάσει την έκθεσή του σε δυο μήνες αφού δεί την πορεία υλοποίησης των εξαγγελιών της κυβέρνησης Παπανδρέου.

“Προβλέπουμε ότι το χρέος της γενικής κυβέρνηση θα μπορούσε να φτάσει το 125% του ΑΕΠ το 2010 -το υψηλότερο στη ζώνη του ευρώ- και να παραμείνει σε αυτό το επίπεδο ή να κινηθεί υψηλότερα σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα”, τονίζουν χαρακτηριστικά.

“Αν καταλήξουμε ότι η κυβερνητική στρατηγική είναι αρκετά επιθετική για να εξασφαλίσει μια σημαντική και σταθερή μείωση του δημόσιου χρέους, οι αξιολογήσεις θα μπορούσαν να επιβεβαιωθούν”, αναφέρει ο οίκος και συμπληρώνει: “Αντίθετα, θα μπορούσαμε να υποβαθμίσουμε την αξιολόγηση κατά μία κλίμακα σε ΒΒΒ+, αν θεωρήσουμε ότι οι υποθέσεις της κυβέρνησης δεν είναι ρεαλιστικές, δεδομένου ιδίως του κινδύνου ότι η ελληνική οικονομία μπορεί να υποαποδώσει σε σχέση με άλλες οικονομίες της ζώνης του ευρώ μεσοπρόθεσμα”.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε