Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Είναι αυτή η “Πύλη της Κολάσεως”; (φωτό και βίντεο)

Είναι αυτή η “Πύλη της Κολάσεως”; (φωτό και βίντεο)

Οι εικόνες μοιάζουν να έχουν βγει από ταινία επιστημονικής φαντασίας… Δείτε το βίντεο από μία τοποθεσία στο Τουρκμενιστάν… Είναι η τοποθεσία που πολλοί αποκαλούν “Πύλη της Κόλασης”…

Κρατήρας τοπυ Ντερβάζε. Πολλοί αποκαλούν αυτό το μέρος “Πύλη της Κολάσεως”, και ίσως όχι χωρίς λόγο. Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες και τα βίντεο που ακολουθούν, τοπ συγκεκριμένο μέρος έχει κάτι… απόμακρο.

Θα έλεγε κανείς ότι μπορεί να έχει βγει από ταινία επιστημονικής φαντασίας, είναι όμως απλά ένας… κρατήρας. Το Ντερβάζε βρίσκεται στην έρημο Καράκουμ του Τουρκμενιστάν, και για πολλούς θεωρείταιως η είσοδος στην Κόλαση.

Αυτό όμως που είναι πραγματικά εντυπωσιακή, δεν είναι μόνο η εικόνα, αλλά και η ιστορία πίσω από τον “φλεγόμενο” κρατήρα. Όλα ξεκίνησαν το έτος 1971, όταν ένα λάθος Σοβιετικών γεωλόγων ήταν και η απαρχή της γέννησης του μύθου της “Πύλης”.

Σοβιετικοί ερευνητές, στην προσπάθειά τους να ανοίξουν μια τρύπα στο έδαφος, βρέθηκαν μπορστά σε μια μεγάλη σπηλιά φυσικού αερίου, ενώ το έδαφος στο σημείο εκείνο κατέρρευσε, αποκαλύπτοντας μάλιστα και έναν κρατήρα, διαμέτρου 70 περίπου μέτρων!

Φοβούμενοι ότι το άνοιγμα αυτό θα απελευθέρωνε στην ατμόσφαιρα δηλητηριώδη αέρια, ιδιαίτυερα επικίνδυνα για τους κατοίκους της περιοχής, οι γεωλόγοι αποφάσισαν να βάλουν φωτιά στον κρατήρα. Υπολόγιζαν ότι η φωτιά θα έκαιγε για λίες μόνο μέρες…
Ο κρατήρας όμως συνεχίζει να παραμένει φλεγόμενος μέχρι και σήμερα. Η περιοχή Καράκουμ, καλύπτει περίπου το 80% της χώρας, και το καλοκαίρι οι θερμοκρασία αγγίζει ακόμη και τους 50 βαθμούς Κελσίου υπό σκιά, ενώ το χειμώνα πέφτει μέχρι και στους -20 βαθμούς. Στην ευρύτερη περιοχή δεν υπάρχουν πινακίδες που να οδηγούν στην τοποθεσία αυτή, ενώ δεν υπάρχει ούτε και ασφαλτοστρωμένος δρόμος.

Αν και βρίσκεται περίπου 270 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα, αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο. Παρά την επικινδυνότητα της περιοχής, οι Αρχές δεν έχουν περιφράξει το χώρο, και εκατοντάδες τουρίστες απολαμβάνουν τη μαγική αυτή εικόνα από απόσταση… αναπνοής.

Διαβάστε επίσης:
Δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες του κόσμου!

Βρείτε την λεοπάρδαλη! Γίνονται ένα με την φύση και επιτίθενται στα θύματά τους! ΦΩΤΟ

Κάνει βίντεο στο Youtube και βγάζει 4.000.000$ το χρόνο!

Χαμός με το “πράσινο πορνό” της Ιζαμπέλα Ροσελίνι που έρχεται στην Αθήνα! – Δείτε βίντεο

Απίστευτο: Αγοράκι γεννήθηκε με ουρά 18 εκατοστών! – Δείτε Βίντεο

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε