Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Αυστραλία: Εταιρεία τροφίμων δημιούργησε κεφτεδάκια από μαμούθ

Αυστραλία: Εταιρεία τροφίμων δημιούργησε κεφτεδάκια από μαμούθ

Έχετε φάει κεφτεδάκια με κρέας από μαμούθ ; Και όμως δεν είναι πλάκα καθώς μια εταιρεία τροφίμων στην Αυστραλία το δημιούργησε στο εργοστάσιο.

Συγκεκριμένα δημιούργησαν σε εργαστήριο κρέας από την σκάρα των, εδώ και αιώνες, εξαφανισμένων μαμούθ και με στόχο όπως λέει η εταιρεία να αναδείξει τις δυνατότητες του τεχνητού κρέατος που θα αλλάξει τους κανόνες στην κατανάλωση και στην καταστροφή της άγριας ζωής και της κλιματικής κρίσης.

Όπως αναφέρει ο Guardian, κανείς δεν έχει δοκιμάσει ακόμη το κεφτεδάκι από… μαμούθ.

«Δεν έχουμε δει αυτή την πρωτεΐνη εδώ και χιλιάδες χρόνια», δήλωσε ένας καθηγητής που δούλεψε με την ομάδα. «Έτσι, δεν έχουμε ιδέα για το πώς θα αντιδράσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα όταν την τρώμε. Αλλά αν το ξανακάνουμε, θα μπορούσαμε σίγουρα να το κάνουμε με τρόπο που θα το έκανε πιο εύγευστο».

Όπως τόνισε «είναι λίγο παράξενο και καινούργιο – πάντα έτσι είναι στην αρχή. Αλλά από περιβαλλοντική και ηθική άποψη, προσωπικά πιστεύω ότι το καλλιεργημένο κρέας έχει πολύ νόημα».

Η εταιρεία έχει δημιουργήσει και τεχνητό κρέας ορτυκιού το οποίο θα βρίσκεται από φέτος σε εστιατόρια της Σιγκαπούρης.

«Στόχος είναι η μετάβαση μερικών δισεκατομμυρίων κρεατοφάγων από την κατανάλωση [συμβατικής] ζωικής πρωτεΐνης στην κατανάλωση πραγμάτων που μπορούν να παραχθούν σε ηλεκτροδοτούμενα συστήματα. Και πιστεύουμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχουμε αυτό είναι να ‘’εφεύρουμε’’ κρέας.

Ψάχνουμε για κύτταρα που είναι εύκολο να αναπτυχθούν, πραγματικά νόστιμα και θρεπτικά, και στη συνέχεια αναμειγνύουμε και συνδυάζουμε αυτά τα κύτταρα για να δημιουργήσουμε πραγματικά νόστιμο κρέας» δήλωσε ο Τζορτζ Πέπου, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Vow.

Ο έτερες ιδρυτής της Vow, Τιμ Νοάκεσμιθ είπε από την πλευρά του πως «επιλέξαμε το μαλλιαρό μαμούθ επειδή είναι σύμβολο της απώλειας της ποικιλομορφίας και σύμβολο της κλιματικής αλλαγής».

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις