Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Αυτές είναι οι πιο εντυπωσιακές εκκλησίες στον κόσμο

Αυτές είναι οι πιο εντυπωσιακές εκκλησίες στον κόσμο

Εκκλησίες που αποτελούν καταπληκτικά παραδείγματα αρχιτεκτονικής. Ποιές είναι οι πιο εντυπωσιακές εκκλησίες στον κόσμο;

Με διαφορά, η πιο εντυπωσιακή εκκλησία, και ταυτόχρονα όχι τόσο γνωστή, είναι η εκκλησία Hallgrímskirkja. Η εκκλησία Hallgrímskirkja είναι μια λουθηρανική ενοριακή εκκλησία στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας. Με ύψος 74,5 μέτρα, είναι η μεγαλύτερη εκκλησία στην Ισλανδία και μεταξύ των ψηλότερων κτιρίων της χώρας.

Το Hallgrímskirkja είναι ένα εντυπωσιακό ισλανδικό τοπόσημο που βρίσκεται στην πρωτεύουσα της χώρας, το Ρέικιαβικ. Πρόκειται για έναν λουθηρανικό καθεδρικό ναό που είναι αφιερωμένος στον ποιητή και κληρικό Hallgrímur Pétursson (1614-1674), ο οποίος είναι ευρέως αναγνωρισμένος ως ένας από τους σπουδαιότερους ισλανδικούς ύμνογράφους.

Η κατασκευή του Hallgrímskirkja ξεκίνησε το 1945 και ολοκληρώθηκε το 1986, χάρη στον αρχιτέκτονα Guðjón Samúelsson. Ο Samúelsson εμπνεύστηκε από το φυσικό τοπίο της Ισλανδίας, ειδικά τις παγωμένες λάβες και τα βασαλτικά σχήματα, για να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό σχεδιασμό που θα αντιπροσώπευε την εθνική ταυτότητα και τον πολιτισμό της χώρας.

Ως αποτέλεσμα, το Hallgrímskirkja διαθέτει ένα μοναδικό και πρωτότυπο στιλ που συνδυάζει την εκκλησιαστική αρχιτετονική με τα γεωλογικά χαρακτηριστικά της Ισλανδίας.

Οι άλλες 5 εκκλησίες που ξεχωρίζουν:

Αγία Σοφία (Τουρκία): Κτισμένη αρχικά ως χριστιανικός ναός το 537 μ.Χ., η Αγία Σοφία είναι ένα αριστούργημα της βυζαντινής αρχιτεκτονικής και ένα σημαντικό ιστορικό μνημείο.

Νοτρ-Νταμ (Γαλλία): Ένα από τα πιο διάσημα παραδείγματα της γοτθικής αρχιτεκτονικής, ο καθεδρικός του Παρισιού, του 12ου αιώνα, διαθέτει εκπληκτικά βιτρώ και λεπτομέρειες στον εξωτερικό τοίχο.

Σιστίνα Καπέλα (Βατικανό): Τα διάσημα έργα τέχνης του Μιχαήλ Άγγελου κοσμούν την οροφή της. Η Σιστίνα Καπέλα είναι ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία της παγκόσμιας τέχνης και αρχιτεκτονικής.

Σαγράδα Φαμίλια (Ισπανία): Αυτό το ιδιαίτερο έργο του Αντόνι Γκαουντί, που εξακολουθεί να βρίσκεται υπό κατασκευή από το 1882, είναι ένας από τους πιο γνωστούς καθεδρικούς ναούς του κόσμου. Η Σαγράδα Φαμίλια συνδυάζει τη γοτθική και την αρτ-νουβό αρχιτεκτονική με μια μοναδική προσέγγιση.

Αγία Βασιλείος (Ρωσία): Κτισμένη τον 16ο αιώνα, η εκκλησία αυτή είναι γνωστή για το χρωματιστό και πολυποίκιλο εξωτερικό της, που προσφέρει μια μοναδική και αξέχαστη εμφάνιση.

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις