Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Μόσχα: Αλυσοδέθηκε στην πόρτα των McDonald’s για να μην κλείσουν

Μόσχα: Αλυσοδέθηκε στην πόρτα των McDonald’s για να μην κλείσουν

Μετά από 32 χρόνια η αμερικανική εταιρεία McDonald’s ανακοίνωσε ότι βάζει προσωρινό «λουκέτο» στα καταστήματά της στη Ρωσία σε μια ένδειξη διαμαρτυρίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Και κάποιοι πολίτες – όπως φαίνεται από εικόνες που κυκλοφορούν στα social media – δεν το πήραν και πολύ ψύχραιμα….

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ένας άντρας στην Μόσχα, ο οποίος την περασμένη Παρασκευή (13.05.2022) αλυσοδέθηκε στην πόρτα καταστήματος των McDonald’s προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για το κλείσιμό τους. Διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν ότι πρόκειται για τον γιο του διάσημου Ρώσου καλλιτέχνη Nikas Safronov. 

«Ήταν ο τρόπος ζωής μου, ήταν η ελευθερία μου, αυτοί αποφάσισαν ότι μπορούν να με περιορίσουν» ανέφερε σε ρωσικά ΜΜΕ ο Luka Safronov-Zatravkin, ενώ ήταν αλυσοδεμένος έξω από κατάστημα των McDonald’s στη Μόσχα. Χαρακτήρισε μάλιστα την απόφαση… «απάνθρωπη». 

Δείτε βίντεο:

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή (13.05.2022), που ήταν η τελευταία ημέρα λειτουργίας McDonald’s στη Ρωσία, έξω από τα καταστήματα σχηματίστηκαν ατελείωτες ουρές για ένα… τελευταίο burger. 

Σε ένα από τα βίντεο, που έκαναν τον γύρο των social media, φαίνονται υπάλληλοι να έχουν παραδώσει το τελευταίο γεύμα και να χορεύουν για την «τελευταία μέρα στη δουλειά».

Σημειώνεται πως η McDonald’s κλείνει μεν τα καταστήματά της στην Ρωσία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά δεν φεύγει από τη χώρα. Ο διευθύνων σύμβουλος της McDonald’s Chris Kempczinski δήλωσε επίσης ότι η αλυσίδα θα καταβάλει κανονικά τους μισθούς των υπαλλήλων της για όσο διάστημα τα καταστήματά της παραμένουν κλειστά.

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις