Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος: Πώς βγήκε η φράση

Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος: Πώς βγήκε η φράση

Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος. Πώς βγήκε η φράση; Αν κάποιος απευθυνθεί σε 100 άντρες και τους ρωτήσει ποιος είναι ο μεγαλύτερο φόβος τους σε ό,τι αφορά την εξωτερική τους εμφάνιση, οι 99 θα απαντήσουν ότι δεν θέλουν να χάσουν τα μαλλιά τους.

Αν κάνει την ίδια ερώτηση σε 100 γυναίκες, η πρώτη απάντηση που θα πάρει θα αφορά, πιθανότατα, στα κιλά τους, αλλά όλες θα προσθέσουν ότι πρέπει να είναι τέλεια τα μαλλιά τους.

Ήταν δεδομένο, επομένως, ότι ο θυμόσοφος ελληνικός λαός θα έβγαλε μια φράση για το μαλλί και όντως την έβγαλε. «Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος», είναι κάτι που όλοι έχουμε πει, διαβάσει, ακούσει αμέτρητες φορές, οπότε καλό θα είναι να ξέρουμε και το πότε, πώς και γιατί βγήκε αυτή η φράση…

Για να βρούμε, λοιπόν, την απάντηση, στο πώς βγήκε η φράση «Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος», θα πρέπει να κάνουμε ένα ταξίδι στον χρόνο.

Θα πρέπει, συγκεκριμένα, να γυρίσουμε στην εποχή που στο Αιγαίο κυκλοφορούσαν και πειρατές. Πειρατές οι οποίοι είχαν ως στόχο, φυσικά, να κλέψουν το οτιδήποτε. Ακόμη και… μαλλί.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις