Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Τα δίδυμα βρέφη που είναι ήδη… 30 χρονών

δίδυμα μωρά

Η Lydia και ο Timothy Ridgeway γεννήθηκαν μόλις πριν από λίγες εβδομάδες — αλλά θα μπορούσαν να είχαν μεγαλώσει σε έναν κόσμο χωρίς Instagram και social media, αγαπώντας την Μάγια τη μέλισσα και νοικιάζοντας βιντεοκασέτες!

Τα δίδυμα του Oregon, που ήρθαν στον κόσμο στις 31 Οκτωβρίου, σημείωσαν νέο παγκόσμιο ρεκόρ ως τα μωρά που γεννήθηκαν σε μεγαλύτερη ηλικία: 29 ετών και 10 μηνών!

Η απόφαση των γονιών

Οι γονείς, Philip και Rachel Ridgeway, που είχαν ήδη τέσσερα παιδιά, δήλωσαν στην The Post ότι ένιωσαν πως έπρεπε να κάνουν περισσότερα παιδιά, καθώς ήθελαν ιδιαίτερα να βοηθήσουν «εκείνα που έχουν ανάγκη». Δεν πίστευαν ποτέ, όμως, ότι θα μπουν στο ρεκόρ Γκίνες.

«Μας άρεσε η ιδέα ότι σώζουμε ζωές που έχουν κατά κάποιο τρόπο παγιδευτεί», είπε ο Philip, 35 ετών και προγραμματιστής λογισμικού, στην The Post. Το ζευγάρι επέλεξε την παλαιότερη διαθέσιμη επιλογή από το Εθνικό Κέντρο Δωρεάς Εμβρύων (NEDC), έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό στο Knoxville του Tennessee, που παρέχει δωρεά εμβρύων σε ζευγάρια που θέλουν να τεκνοποιήσουν.

υπέρηχος εγκυμοσύνης

Οι δηλώσεις του Philip και της Rachel

«Γνωρίζαμε βασικές πληροφορίες για τους βιολογικούς γονείς, όπως το ύψος και το βάρος, αλλά δεν θα τα χρησιμοποιούσαμε ποτέ ως κριτήριο επιλογής», είπε η 34χρονη Rachel. Αυτό που τους ενδιέφερε περισσότερο, όπως δήλωσε η ίδια, ήταν το πόσο καιρό τα έμβρυα ήταν σε αναμονή.

Οι Ridgeways γνώριζαν, επίσης, ότι ο βιολογικός πατέρας δημιούργησε τα κατεψυγμένα έμβρυα μέσω δότριας ωαρίων και τα πάγωσε στις 22 Απριλίου 1992, αλλά απεβίωσε λίγο αργότερα. «Όταν μπήκαμε σε αυτή τη διαδικασία, θέλαμε να βρούμε τα έμβρυα που αγνοήθηκαν ή ήταν ανεπιθύμητα», είπε η Rachel. «Ψάχναμε για έμβρυα που χρειάζονταν σπίτι, καθώς δεν είχαν την ευκαιρία να αγαπηθούν». Η διαδικασία μερικές φορές αναφέρεται ως «υιοθεσία εμβρύου».

Οι κίνδυνοι και οι επιπλοκές

Η Southeastern Fertility, η οποία συνεργάζεται με το Εθνικό Κέντρο Δωρεάς Εμβρύων, απόψυξε τα έμβρυα στις 28 Φεβρουαρίου. Από τα πέντε που αποψύχθηκαν, τα δύο δεν τα κατάφεραν. Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχει περίπου 80% ποσοστό επιβίωσης κατά την απόψυξη κατεψυγμένων εμβρύων.

Συνιστάται η μεταφορά ενός εμβρύου τη φορά, καθώς η μεταφορά περισσότερων αυξάνει την πιθανότητα για επιπλοκές, όσον αφορά τόσο στη μητέρα όσο και στο παιδί. Τα δίδυμα μωρά είναι πιο πιθανό να γεννηθούν πρόωρα, να εμφανίσουν εγκεφαλική παράλυση, να έχουν αυτισμό και να οδηγηθούν σε θνησιγένεια.

Η Rachel θυμάται ότι ο γιατρός της έδειξε μια φωτογραφία των τριών εμβρύων και της συνέστησε να μεταφέρουν μόνο τα δύο, λέγοντάς της ότι «τα περισσότερα έμβρυα μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στην εγκυμοσύνη». Εκείνη δάκρυσε και απάντησε: «Μόλις μου έδειξες μια φωτογραφία των τριών μου παιδιών. Πρέπει να τα έχω όλα».

Ενώ προχώρησαν στη μεταφορά και των τριών εμβρύων, μόνο τα δυο κατάφεραν να επιβιώσουν.

 

Πηγή: nypost.com, edition.cnn.com

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις