Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Επισκέπτης μουσείου έπεσε σε μαύρη τρύπα γιατί νόμιζε ότι ήταν ζωγραφιά

Επισκέπτης μουσείου έπεσε σε μαύρη τρύπα γιατί νόμιζε ότι ήταν ζωγραφιά

Ένας τουρίστας έπεσε μέσα σε μία… μαύρη τρύπα, σε έκθεση του διάσημου καλλιτέχνη Anish Kapoor, και κατέληξε στο νοσοκομείο.

Μία απίστευτη περιπέτεια περίμενε έναν τουρίστα- επισκέπτη έκθεσης έργων τέχνης, καθώς όταν επισκέφτηκε το μουσείο Serralves στο Πόρτο για να δει από κοντά την έκθεση του διάσημου καλλιτέχνη Anish Kapoor, βρέθηκε μπροστά σε μία… μαύρη τρύπα. Έφτασε στο έργο «Descent into Limbo», αλλά δεν φανταζόταν πως ο μαύρος κύκλος ήταν πραγματικά τρύπα, και όχι έργο τέχνης. Το κατάλαβε, δυστυχώς για αυτόν, όταν πάτησε σε αυτόν και έπεσε από ύψος 2,5 μέτρων!

Ο Ανις Καπούρ, ο σπουδαίος γλύπτης από τη Βομβάη με την Εβραία μαμά και τον Ινδό μπαμπά, τα καταφέρνει και βρίσκεται πάντα στην επικαιρότητα. Είτε πρόκειται για το προκλητικό γλυπτό του, «Dirty Corner», στον κήπο των Βερσαλιών (που ο ίδιος το έλεγε «Ο κόλπος της Βασίλισσας», δηλαδή της Μαρίας Αντουανέτας) το οποίο καταβανδαλίστηκε με αντισημιτικά συνθήματα, είτε για “εικαστικές” παρεμβάσεις σε θεατρικά έργα, ο Ανίς Καπούρ κερδίζει τις εντυπώσεις.

Ο Anish Kapoor γεννήθηκε στην Ινδία το 1954. Σπούδασε στο Hosney και στο Chelsea School of Art and Design του Λονδίνου όπου σήμερα ζει και εργάζεται. Το έργο του έχει έναν χαρακτήρα πολύπλευρο, ενώ επιδέχεται πολλών ερμηνειών. Παρόλα αυτά, τα σημαντικότερα στοιχεία του έργου του είναι σταθερά εκείνα της διαδραστικότητας, της υλικότητας και της αυτονομίας του χρώματος και της κλίμακας του αντικειμένου μέσα στον φυσικό χώρο.

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις