Κυριακή, 2 Ιουν.
23oC Αθήνα

Μεξικό: H sexy αρχηγός καρτέλ που πρόδωσε ο εραστής της!

Μεξικό: H sexy αρχηγός καρτέλ που πρόδωσε ο εραστής της!

Η Melissa “La China” Calderon είχε γίνει φόβος και τρόμος ακόμα και για τον εκτελεστή εραστή της.

Στα 30 της χρόνια είχε γίνει γνωστή για την απαγωγή των θυμάτων της και τα διαμελισμένα πτώματα που άφηνε στο κατώφλι των οικογενειών τους.

Το τέλος της κυριαρχίας της ήρθε από τον εραστή της και δεύτερο στην ιεραρχία Pedro “El Chino” Gomez. Είχε τρομοκρατηθεί από το πόσο τέρας και μανιακή είχε γίνει.

Η άνοδος και πτώση της La China

Οι αρχές συνέλαβαν την θρυλική αφεντικίνα των καρτέλ που κατηγορείται για 180 φόνους το Σάββατο, με τον Pedro “El Chino” Gomez να εξασφαλίζει μειωμένη ποινή.

Η ενασχόληση της Melissa Margarita Calderon Ojeda, γνωστή με το παρατσούκλι “La China”, με το οργανωμένο έγκλημα ξεκίνησε το 2005. Τότε είχε αρχίσει να εργάζεται για την Damaso Cartel.

Αναρριχήθηκε γρήγορα στις τάξεις της οργάνωσης λόγω των σκληρότητας και του αδίστακτου προσώπου της και το 2008 έγινε αρχηγός του ένοπλου τμήματος.

Επέβαλε την κυριαρχία της στην πρωτεύουσα La Paz και το δημοφιλές τουριστικό θέρετρο Cabo San Lucas. Άρχισε έτσι να ενορχηστρώνει δολοφονίες και αναλαμβάνει τον έλεγχο μεγάλου τμήματος της πόλης. Είναι χαρακτηριστικό πως οι δολοφονίες Baja California Sur τριπλασιάστηκαν στα 7 χρόνια που βρέθηκε στο πηδάλιο του ένοπλου τμήματος του καρτέλ.

Έγινε διαβόητη για την απαγωγή θυμάτων και την επιστροφή των διαμελισμένων πτωμάτων της στο κατώφλι των οικογενειών τους ως προειδοποίηση για την τοπική κοινότητα.

Παρά την ανδροκρατούμενη κουλτούρα στα καρτέλ του λαθρεμπορίου, ενέπνευσε εμπιστοσύνη στους άντρες της και λέγεται πως μοίραζε δωρεάν σακούλες κοκαΐνης σε αυτούς που πίστευε ότι είχαν καλές επιδόσεις.

Μετά την απελευθέρωση του έμπειρου δολοφόνου Abel Quintero τον Ιούνιο, της ζητήθηκε να παραιτηθεί. Έξαλλη από τον υποβιβασμό της, αυτομόλησε από την Damaso Cartel. Ανακοίνωσε τη δημιουργία της δικής της εγκληματικής οργάνωσης και κήρυξε τον πόλεμο στους πρώην συνεργάτες της.

Ο “El Chino” πήρε τον ρόλο του δεύτερου στην ιεραρχία, ο Sergio “El Scar” Beltran έγινε βασικός δολοφόνος, ο Rogelio “El Tyson” Franco ανέλαβε επικεφαλής των λογιστικών και ο Pedro “El Peter” Cisneros επικεφαλής των πωλήσεων ναρκωτικών και της… διανομής των πτωμάτων.

Τα ποσοστά θανάτου στην πρωτεύουσα αυξήθηκαν κατακόρυφα. 46 φόνοι μέσα σε 2 μήνες. Όσες και οι δολοφονίες για το 2014. Το νεοσυσταθέν και βάναυσο καρτέλ ήταν ύψιστη προτεραιότητα των αρχών.

Στις αρχές Αυγούστου, ανησυχώντας πως τα οχήματά της ήταν γνωστά στις αρχές, διέταξε τον El Tyson να αγοράσει ένα φορτηγό. Όταν κανόνισε να συναντήσει 2 φίλους των γονιών του για την αγορά, αντί για αμοιβή τους δολοφόνησε εν ψυχρώ.

Ο El Peter κλήθηκε να αναλάβει δράση και να πάρει τα πτώματα σε απομονωμένη περιοχή. Όταν έμαθε ο El Tyson τι είχε συμβεί, απείλησε να μιλήσει στην αστυνομία.

Σε μια έκρηξη οργής για την προδοσία, του έκοψε τα χέρια πριν τον δολοφονήσει. Τον έθαψαν μαζί με τους 2 φίλους του. Λίγο αργότερα ο El Scar δολοφόνησε την αγαπημένη του πόρνη επειδή δεν ήθελε άλλες παρτίδες μαζί του λόγω των βίαιων σεξουαλικών γούστων του.

Το τελικό χτύπημα ήρθα όταν η La China έβαλε στόχο τον El Tocho, πρώην συνεργάτης που πολεμούσε για εκείνη στη La Paz. Μετά την αποτυχημένη απόπειρα απαγωγής του, κατάφεραν να κρατήσουν τη φίλη του Lourdes. Τη βασάνισαν άγρια για πληροφορίες και τη δολοφόνησαν την επόμενη ημέρα. Έθαψαν τη Lourdes και την αγαπημένη πόρνη του El Scar σε τάφο κοντά στα άλλα τρία θύματα.

Ο εραστής της El Chino είχε τρομοκρατηθεί και άφησε τη συμμορία της. Συνελήφθη γρήγορα από τις αρχές και ομολόγησε τα πάντα. Την ιστορία του επιβεβαίωσε και ο El Peter που φυλακίστηκε μια εβδομάδα αργότερα.

Οι αρχές συνέλαβαν τη La China αργά το Σάββατο ενώ επιχειρούσε να διαφύγει από το κράτος από το αεροδρόμιο Cabo San Lucas. Οδηγήθηκε σε φυλακή στη La Paz, πόλη που έλεγχε τρεις μήνες νωρίτερα. Ανακρίνεται και θα προσαχθεί σε δίκη για περισσότερες από 150 δολοφονίες τον περασμένο χρόνο. 

Πηγή: Dailymail

Plus Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε