Σάββατο, 18 Μαΐ
18oC Αθήνα

153 “ναι” και ψήφοι… από το νοσοκομείο! – Πέρασε το πολυνομοσχέδιο αλλά με “άφαντους” από το ΠΑΣΟΚ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

– “Έχασε” 2 ψήφους βουλευτών η Κυβέρνηση
– Από το νοσοκομείο βγήκε ο Ν. Σηφουνάκης για να ψηφίσει
– Δυο άρθρα “πέρασαν” με ψήφους της ΔΗΜΑΡ
– Απειλές για εκλογές και … σκασιαρχείο από Βουλευτές

Τελικώς από τους 293 παρόντες βουλευτές οι 153 είπαν “ναι” στο πολυνομοσχέδιο. Η κυβέρνηση, κυρίως από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ είχε δυο απώλειες με πιο ηχηρή εκείνη του Πάρι Κουκουλόπουλου που αν και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ήταν από εκείνους που καταψήφισαν ένα από τα άρθρα.

Κατά την ψηφοφορία σημειώθηκαν διάφορα “ευτράπελα”.

Στην πρώτη ανάγνωση των ονομάτων έλειπαν ο Α. Κακλαμάνης και ο Π. Δήμας από το ΠΑΣΟΚ. Παρά τις αναζητήσεις δεν εντοπίστηκε παρά μόνο ο Π. Δήμας που στη δεύτερη ανάγνωση ήταν παρών και είπε “ναι” στο πολυνομοσχέδιο.

Ο Α. Κακλαμάνης όμως παρέμεινε … άφαντος, έχοντας νωρίτερα υπονοήσει πως δεν θα ψηφίσει τα άρθρα του πολυνομοσχεδίου που αφορά το υπουργείο Παιδείας.

Κάπως έτσι μαζί με τον Π. Κουκουλόπουλο ο οποίος καταψήφισε το άρθρο 81 για την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας οι απώλειες της κυβέρνησης έγιναν δύο.

Υπήρξε και μια τρίτη απουσία, όμως αυτή ήταν απόλυτα δικαιολογημένη και κανείς δεν σκέφτηκε να ζητήσει κάτι άλλο από τον κ. Κυριαζίδη ο οποίος έλειπε στην ιδιαίτερή του πατρίδα για να συνοδεύσει στην τελευταία της κατοικία τη μητέρα του.
Μέχρι να έρθουν τα χαμόγελα πολλοί ... καρδιοχτύπησαν χθες στη Βουλή ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Η πίεση όμως να περάσει το πολυνομοσχέδιο … έδωσε, έστω και για λίγη ώρα, εξιτήριο από το νοσοκομείο στο Ν. Σηφουνάκη που νοσηλευόταν από το πρωί στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα.

Ο κ. Σηφουνάκης εμφανίστηκε στη Βουλή, είπε το “ναι” και επέστρεψε στο νοσοκομείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το άρθρο 14 έλαβε 164 ναι, ενώ και το άρθρο 30 πήρε 157 θετικές ψήφους, αυτό καθώς η ΔΗΜΑΡ υπερψήφισε τα δύο άρθρα που τέθηκαν σε ονομαστική ψηφοφορία από τους ΑΝΕΛ – το 14 και το 30 – που μεταξύ άλλων απαλλάσσουν από φορολογία τα μέλη της Τρόικας και της Task Force που ζουν στην Ελλάδα, όπως και των άλλων διεθνών οργανισμών και διπλωματικών αποστολών. Εννέα βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, ψήφισαν μόνον το άρθρο 14.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Χρήστος Αηδόνης, πρόεδρος και μέλος του κόμματος “Συμφωνία για την Νέα Ελλάδα”, υπερψήφισαν το άρθρο 14, καθώς και τα άρθρα 105 και 106 (νέες ρυθμίσεις για την δικαστική προστασία εργαζομένων και συμβασιούχων), καταψηφίζοντας τα υπόλοιπα.

Διαβάστε επίσης:
Νόμος του κράτους το πολυνομοσχέδιο με 153 ψήφους – Απών ο Απόστολος Κακλαμάνης – Καταψήφισε ο Π. Κουκουλόπουλος το άρθρο για τη Δημοτική Αστυνομία

Θρίλερ στην κυβέρνηση με την ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου – Μήνυμα Μπαλτάκου: Όποιος δεν θέλει δεν ψηφίζει και εκλογές τον Αύγουστο

Τσίπρας: “Ο Σαμαράς, έχει λιγότερες αρμοδιότητες από δήμαρχο της Κάτω Σαξονίας” – Στουρνάρας: “Επενδύεται στο φόβο του κόσμου”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε