Site icon NewsIT

25η Μαρτίου: Άλλο η οργή κι η αγανάκτηση των πολιτών κι άλλο οι προβοκάτσιες

21.03.2019 | 15:42
25η Μαρτίου: Άλλο η οργή κι η αγανάκτηση των πολιτών κι άλλο οι προβοκάτσιες

Με ιδιαίτερη προσοχή αντιμετωπίζουν στη ΝΔ τις πληροφορίες πως ενδέχεται να υπάρξουν οργανωμένες αντιδράσεις κατά κυβερνητικών στελεχών στις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου.

Στην οδό Πειραιώς δεν επιθυμούν ν’ αξιοποιήσει πολιτικά η κυβέρνηση τυχόν έντονες αντιδράσεις ή ακόμη και έκτροπα, ενώ υπογραμμίζουν πως είναι αντίθετοι στη λογική που ακολουθεί συστηματικά η κυβέρνηση να «τσουβαλιάζει» τις αυθόρμητες αντιδράσεις, την οργή και την εύλογη, κατά τους ίδιους, αγανάκτηση του κόσμου με προβοκάτσιες ή βίαιες εκδηλώσεις. Άλλωστε, ειδικά τα περιστατικά βίας που συνέβησαν ακόμη και στο πρόσφατο παρελθόν και την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών, έχουν καταδικαστεί χωρίς αστερίσκους από τη ΝΔ, παρά τα όσα διαφορετικά ισχυρίζονται στην κυβέρνηση.

Αν κάτι πιστώνεται ως θετικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως προς τη στάση του απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών είναι ότι κατάφερε μ’ αυτήν να περιορίσει τη δράση ακραίων κι εθνικιστικών κύκλων

Στη ΝΔ διαπιστώνουν, άλλωστε, με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών κι ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα ότι η οργή της πλειονότητας των πολιτών είναι δεδομένη, αφού και στις δημοσκοπήσεις αποτυπώθηκε πως το 70% των Ελλήνων στέκεται απέναντι στη συμφωνία. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, όπως λένε, δεν μπορεί συλλήβδην ν’ απαξιώνει τους πολίτες ακόμη κι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος υποστήριξε δημοσίως πως όσοι αντιδρούν είναι ανόητοι, εθνικιστές και ακραίοι. Ούτε αποδέχονται, βέβαια, την ταύτιση της ΝΔ με τη Χρυσή Αυγή κι εθνικιστικούς κύκλους, αφού, όπως λένε από την οδό Πειραιώς, αν κάτι πιστώνεται ως θετικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως προς τη στάση του απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών είναι ότι κατάφερε μ’ αυτήν να περιορίσει τη δράση ακραίων κι εθνικιστικών κύκλων που θα επιχειρούσαν να καρπωθούν τη λαϊκή δυσαρέσκεια από τη συμφωνία.
Από την άλλη πλευρά, βέβαια, στη ΝΔ υπάρχει η άποψη πως στην περίπτωση των αντιδράσεων και των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας κατά κυβερνητικών στελεχών που δεν υπερβαίνουν τα εσκαμμένα ισχύει η γνωστή ρήση «ό,τι έσπειρες, θα θερίσεις». Θυμίζουν, δηλαδή, τις αντίστοιχες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά κυβερνητικών στελεχών όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση, στις οποίες συχνά συμμετείχαν ως πρωταγωνιστές σημερινοί υπουργοί της κυβέρνησης ή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και πολλές φορές αυτές οι εκδηλώσεις είχαν εκφύγει των ορίων. Αυτό π.χ. τόνισε σε σημερινές δηλώσεις του (News 24/7) o Μάκης Βορίδης, αλλά ταυτόχρονα πρότεινε και την απαγόρευση των αντισυγκεντρώσεων που, κατά πληροφορίες, προετοιμάζονται στις παρελάσεις της Δευτέρας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version