Κυριακή, 19 Μαΐ
20oC Αθήνα

Ακόμη περιμένουν το πόρισμα για το τι έκανε η ΔΙΑΣ το βράδυ της δολοφονίας Φύσσα

Ακόμη περιμένουν το πόρισμα για το τι έκανε η ΔΙΑΣ το βράδυ της δολοφονίας Φύσσα

Σχεδόν δυο μήνες μετά το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου και τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, το πόρισμα διοικητικού ελέγχου για τον τρόπο που έδρασαν οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ δεν έχει φτάσει στα χέρια του Νίκου Δένδιας.

Αυτό απάντησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ερώτηση για τη συμπεριφορά των ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ προς τα μέλη της Χρυσής Αυγής, είχαν καταθέσει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου και Δημήτρης Τσουκαλάς, επικαλούμενοι την κατάθεση που έδωσε η σύντροφος του Παύλου Φύσσα.

Όπως τόνιζαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, από τα όσα είπε η κοπέλα του 34χρονου στην 6η ανακρίτρια Πειραιά, «προκύπτει σαφώς ότι αν οι παρόντες, στο αιματηρό περιστατικό, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ είχαν παρέμβει εγκαίρως και δραστικά έναντι των μαυροφορεμένων ατόμων, είναι πάρα πολύ πιθανό να είχε αποφευχθεί η μοιραία έκβαση».

«Σε ό,τι αφορά τον τρόπο δράσης των αστυνομικών, σας πληροφορούμε ότι διατάχθηκε η διενέργεια διοικητικού ελέγχου σύμφωνα με τις διατάξεις του ιδιαίτερα αυστηρού πειθαρχικού δικαίου, προκειμένου να διερευνηθεί ενδελεχώς η υπόθεση και να καταλογισθούν, σε συντρέχουσα περίπτωση, ανάλογες πειθαρχικές ευθύνες κατά παντός και με οποιονδήποτε τρόπο, υπαίτια εμπλεκομένου, στην υπόθεση αυτή, αστυνομικού, η ολοκλήρωση του οποίου βρίσκεται σε εκκρεμότητα» ενημέρωσε εγγράφως τους βουλευτές, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας.

Ο κ. Δένδιας επικαλείται και παλαιότερη έγγραφη απάντηση που είχε διαβιβαστεί στη Βουλή, μετά από ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την ύπαρξη ακροδεξιών θυλάκων στα Σώματα Ασφαλείας.

Στην ερώτηση αυτή που είχε κατατεθεί μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης ενημέρωνε τους βουλευτές για την ευρύτατη έρευνα από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, σχετικά με τη συμμετοχή αστυνομικών σε αξιόποινες πράξεις που σχετίζονται με τη Χρυσή Αυγή, αλλά και για τη στάση των αστυνομικών στην περιοχή της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εισβολή οπαδών της Χρυσής Αυγής στο πανεπιστήμιο της Μαδρίτης – Προπηλακισμοί και πανό για τους Φουντούλη – Καπελώνη που εκτελέστηκαν στο Ηράκλειο

Τα θύματα της εκτέλεσης στο Νέο Ηράκλειο σε εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής

Ο Καπελώνης σάστισε μπροστά στον εκτελεστή του και δέχθηκε όρθιος δύο σφαίρες στο κεφάλι από απόσταση 40 εκατοστών

Απίστευτη πρόκληση από τον χρυσαυγίτη βουλευτή Μίχο: “Η Δημοκρατία έφερε δυο νεκρά αδέρφια μας”

Χρ. Παππάς: “Με προφυλάκισαν με συνταγματικό και δικαστικό πραξικόπημα

Ένας μήνας από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα – Αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι

Σκότωσα τον Π. Φύσσα γιατί φοβήθηκα για τη ζωή μου υποστήριξε ο Ρουπακιάς στην απολογία του

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε