Κυριακή, 5 Μαΐ
22oC Αθήνα

Απέραντο εργοτάξιο το Σύνταγμα για την αποψινή ομιλία Τσίπρα – ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Απέραντο εργοτάξιο το Σύνταγμα για την αποψινή ομιλία Τσίπρα – ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Mια γιγαντιαία εξέδρα έχει στηθεί στην πλατεία Συντάγματος για την αποψινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα. Τεχνίτες δουλεύουν αδιάκοπα προκειμένου όλα να είναι έτοιμα για την πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ ενώ η Κουμουνδούρου επιθυμεί να λάβει τη μορφή ενός αντικυβερνητικού συλλαλητηρίου.

Η εξέδρα έχει στηθεί κάτω από το συντριβάνι στην πλατεία Συντάγματος προκειμένου ο Αλέξης Τσίπρας να έχει φόντο τη Βουλή όταν θα μιλάει.

Κεντρικό σύνθημα στα πανό έχει γίνει φυσικά το θέμα της ΕΡΤ. Οπως χαρακτηριστικά γράφει ένα πανό “η ΕΡΤ ανήκει σε όλο το λαό” ενώ σε άλλο πανό αναγράφεται “σταματάμε την καταστροφή, ξαναχτίζουμε την Ελλάδα”.

Τα χρώματα που κυριαρχούν είναι το κόκκινο, το μωβ και το πράσινο, τα χρώματα δηλαδή της σημαίας του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς πάντως διαπιστώσαμε πως χρησιμοποιήθηκε σε μεγαλύτερη αναλογία το κόκκινο και το μωβ και λιγότερο το πράσινο…

Ξεχωριστή σημασία σε κάθε πολιτική συγκέντρωση έχει ο ήχος. Γι΄αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε για απόψε υπερσύγχρονες μικροφωνικές εγκαταστάσεις με μεγάλα ηχεία.

Κάπου κοντά στην εξέδρα εντοπίσαμε και ένα μεγάλο ταμπούρλο το οποίο δεν ξέρουμε αν και πως θα χρησιμοποιηθεί απόψε καθώς οι τεχνίτες που δουλεύουν στην πλατεία Συντάγματος ήταν ιδιαίτερα φειδωλοί.

Οι προετοιμασίες συνεχίζονται πυρετωδώς οπως δείχνουν και τα άδεια πλακατ που είναι στρωμένα στο έδαφος.

To τραγούδι που ακούγεται ως μουσικό χαλί και θα ακούγεται και το βράδυ είναι προσεκτικά επιλεγμένο και είναι του Leonard Cohen, “first we take Manhattan, then we take Berlin”, δηλαδή “πρώτα θα πάρουμε το Μανχάταν, μετά θα πάρουμε το Βερολίνο”…τυχαίο;

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ – ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κόντρα Στουρνάρα – Τσίπρα για την ΕΡΤ – Επίθεση Τσίπρα σε Κεδίκογλου

Κάλεσμα Τσίπρα σε ανένδοτο: Η φίμωση της ΕΡΤ, αρχή του τέλους της βαρβαρότητας

Για “ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις” μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας στην ΕΤ3 – BINTEO

Τσίπρας σε Παπούλια: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι κλητήρας να θυροκολλεί απολύσεις

ΣΥΡΙΖΑ: Πρωθυπουργός της εκτροπής ο Σαμαράς 

 



 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε