Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Από το Σύνταγμα ο Σαμαράς έβαλε το σκληρό δίλημμα για την Κυριακή – Κατάντια του ΣΥΡΙΖΑ να “ψαρεύει” ψήφους από τη Χρυσή Αυγή

Από το Σύνταγμα ο Σαμαράς έβαλε το σκληρό δίλημμα για την Κυριακή – Κατάντια του ΣΥΡΙΖΑ να “ψαρεύει” ψήφους από τη Χρυσή Αυγή

– Ο πρωθυπουργός ολοκλήρωσε απόψε την προεκλογική του εκστρατεία εν όψει του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών
–  Ο Αντώνης Σαμαράς γιόρτασε τα γενέθλιά του με τους ψηφοφόρους της ΝΔ, καθώς σήμερα έγινε 63 ετών
–  “Μέχρι το τέλος Ιουνίου θα υπάρχει πλήρης ιατροφαρμακευτική κάλυψη για όλους τους ανασφάλιστους”
– “Εκείνοι θέλουν εκλογές κι εγώ θέλω καινούργιο Σύνταγμα”

“Θέλετε πρόωρες εκλογές, αστάθεια και αβεβαιότητα; Εσείς θα αποφασίσετε. Θα πάει η χώρα μπροστά ή θα επιστρέψει στο κατώφλι της καταστροφής;”, με αυτά τα λόγια ο Αντώνης Σαμαράς έθεσε το δίλημμα στους ψηφοφόρους για τις Ευρωεκλογές και τον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, την ερχόμενη Κυριακή.

Κατά την ομιλία του στην πλατεία Συντάγματος, ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για “εμπόριο του ανθρώπινου πόνου” και για “κατάντια”, καθώς “ζητούν τη στήριξη της Χρυσής Αυγής”. 

“Ο κ. Τσίπρας ζήτησε την ψήφο του λαού για να ρίξει την κυβέρνηση. Σε αυτή την ακραία και επικίνδυνη συμπεριφορά ο ελληνικός λαός είναι ο μόνος που μπορεί να απαντήσει. Θέλετε αστάθεια; θα πάει η χώρα μπροστά; θα βγούμε από την κρίση; θα μείνουμε σε πορεία σταθερή ή θα πάμε πίσω στην κρίση; θα κάνουμε το τελευταίο βήμα λίγο πριν την κορυφή ή θα κυλίσουμε πίσω. Σας χρειάζομαι μαζί μου. Μην επαναπαυθείτε στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ήλθε η ώρα να στείλετε το δικό σας μήνυμα: δεν γυρίζουμε πίσω δεν μπορεί η Ελλάδα να γυρίσει πίσω. Δεν υπάρχει χώρος για χαλαρή διάθεση. Σας θέλω δίπλα μου, σας θέλω μαζί μου. Σας θέλω να δώσουμε ένα μάθημα σε εκείνους που φανατίζουν σ΄ αυτούς που λαϊκίζουν, σε αυτούς θέλουν να γεμίσουν την χώρα λαθρομετανάστες”.

Ακολούθως αναφέρθηκε στην κρισιμότητα της εκλογής την Κυριακή: “Είμαστε στην πιο κρίσιμη στιγμή της πιο μεγάλης μάχης, η Ελλάδα θα πάει μπροστά, θα κερδίσουμε αυτό τον αγώνα” ανέφερε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: “Βγαίνουμε από τα μνημόνια και την κρίση. Δεν θα πω ούτε γι αυτό, ούτε για τα πλεονάσματα, ούτε για την ανεργία που πέφτει ούτε που η Ελλάδα δανείζεται από τις αγορές. Αυτά τα ξέρετε. Όπως ξέρετε ότι κάποιοι δεν θέλουν να βγει από την κρίση, θέλουν να μας γυρίσουν στο χάος. Δεν θα τους αφήσουμε να μας γυρίσουν στο χάος. Θέλουν λένε να ρίξουν την κυβέρνηση. Η ΝΔ τους απαντά: γιατί να ρίξουν την κυβέρνηση τώρα που βρισκόμαστε στο πιο κρίσιμο σημείο; τώρα που στο τέλος του καλοκαιριού θα ρυθμίσουμε το χρέος, τώρα που έρχονται μεγάλες καινούργιες επενδύσεις; γιατί θέλουν να παγώσουν τα πάντα και να φέρουν αστάθεια; Να σας πω, γιατί θέλουν να γυρίσουν την χώρα πίσω στην κρίση. Όλες οι απίστευτες ασυναρτησίες που λένε αρκούν για να δημιουργήσουν ξανά κίνδυνο να βγούμε από το ευρώ. Ο καθένας από εσάς με την ψήφο του πρέπει να αποτρέψει τον κίνδυνο επιστροφής στην αβεβαιότητα”.

Συνέχισε λέγοντας ότι η χαλαρή στάση των πολιτών που βλέπουν να βγαίνουμε από την κρίση είναι ο κίνδυνος και τόνισε: “Ας μην παίξει κανένας το παιχνίδι εκείνων που θέλουν τον φόβο την αστάθεια και τον πανικό. Εκείνοι λένε πρόωρες εκλογές, εγώ τους απαντώ με νέο Σύνταγμα, με συνταγματική αναθεώρηση. Ζητάμε να ξεκινήσει τώρα από την Βουλή. Εκείνοι ζητούν πρόωρες εκλογές για να την ματαιώσουν για να μείνουμε κωλυμμένοι στο χθες. Εμείς προτείναμε εθνικό πρόγραμμα ανάπτυξης. Παρουσιάσαμε πως θα μειωθεί η ανεργία, ποιοί τομείς θα αναπτυχθούν, πώς η Ελλάδα θα παράγει θα ξεπεράσουμε την κρίση, πώς αυτά θα χρηματοδοτηθούν. Το κάναμε με σχέδιο και πρόγραμμα. Εκείνοι τί προωθούν; την αστάθεια. Τί μας λένε ότι θα σκίσουν τα μνημόνια. Εγώ τα σκίζω δύο χρόνια τώρα, μήνα μήνα μέρα με τη μέρα. Μας λένε με θράσος: το κόμμα μας δεν κυβέρνησε ποτέ και δεν ευθύνεται για την κρίση. Το κόμμα τους δεν κυβέρνησε αλλά παντού χωμένο ήταν στα προνόμια, στο κράτος, στις συντεχνίες και γι αυτό αντιδρούν λυσσαλέα σε κάθε μεταρρύθμιση”.

Απάντησε και στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης: “Μας λένε ότι κάναμε την Ελλάδα πειραματόζωο. Τους απαντώ: εκείνοι ήθελαν την χώρα να γίνει Βενεζουέλα και Αργεντινή. Εμείς αυτά τα πειράματα τα αποφύγαμε. Ακολούθησε τον ευρωπαϊκό δρόμο που ακολούθησε η Πορτογαλία και η Ιρλανδία που βγαίνουν από τα μνημόνια. Και η Ελλάδα τώρα βγαίνει από τα μνημόνια και κάποιοι δεν θέλουν”.

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στην προσπάθεια αποκατάστασης των αδικιών: “Γνωρίζω πολύ καλά ότι ο κόσμος υπέφερε και υποφέρει. Ότι αυτά τα δύο χρόνια έγιναν και αδικίες. Όμως βιάζομαι να βγούμε από την κρίση για να αποκαταστήσουμε τις αδικίες. Δώσαμε κοινωνικό πλεόνασμα, μειώσαμε το ασφαλιστικό κόστος, για τους αγρότες θα δώσουμε και κάρτα πετρελαίου. Μέρα με τη μέρα αποκαθιστούμε και μία αδικία. Δεν ξεχνάω να δώσω αυτά που χρωστάω στον ελληνικό λαό”.

Αναφέρθηκε και στο φορολογικό λέγοντας “Θέλουμε να μειώσουμε σταδιακά τους φόρους, έχουμε οδικό χάρτη για το πως και πότε. Στο μόνο που επιμένω είναι να αποκτήσει ανθρώπινο πρόσωπο ο φορολογικός μηχανισμός του κράτους. Ξέρω τι πρέπει να γίνει και θα γίνει με τον σωστό τρόπο. Φθάσαμε ένα βήμα από την κορυφή. Τόσες θυσίες για να τα χάσουμε όλα; τότε γιατί τα κάναμε όλα; Σε λίγες μέρες θα έλθει ο Κινέζος πρωθυπουργός στην χώρα με σχέδια για επενδύσεις. Θέλετε να βρει μία σταθερή κυβέρνηση ή αστάθεια;”.

Συνεχίζοντας την επίθεση αναφέρθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και την Χρυσή Αυγή: «Εκλιπαρούν για τις ψήφους της Χρυσής Αυγής, τέτοιος ξεπεσμός και τέτοια κατάντια. Η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα εξαφανίσει όσους ποντάρουν στην καταστροφή του τόπου».

Αναφέρθηκε όμως και στην αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Fitch λέγοντας ότι όταν η πατρίδα ανεβαίνει εκείνοι θέλουν να την ρίξουν κάτω, δεν τους ενδιαφέρει η Ελλάδα αλλά το κόμμα τους και η συνιστώσα του.

LIVE

ΩΡΑ 20.47 Πάμε για την κορυφή. Η Ελλάδα θα πάει μπροστά. Καλή δύναμη!

ΩΡΑ 20.43 Θέλετε πρόωρες εκλογές, αστάθεια και αβεβαιότητα; Εσείς θα αποφασίσετε. Θα πάει η χώρα μπροστά ή θα επιστρέψει στο κατώφλι της καταστροφής; Γνωρίζετε πως έδωσα τα πάντα για να μην ξαναγύρισει η χώρα στον εφιάλτη. Γι’ αυτό και τώρα σας χρειάζομαι δίπλα μου περισσότερο από ποτέ.

ΩΡΑ 20.40 Προχωράμε και ζητάμε τη στήριξη όλου του λαού. Μην αφήσετε όσους παίζουν με τη φωτιά να βάλουν μπουρλότο. Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ η απειλή. Δεν έχουν το ανάστημα. Δεν μπορούν να κυβερνήσουν. Αλλά η αστάθεια που θέλουν να προκαλέσουν είναι η πραγματική απειλή. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το ατύχημα που δεν πρέπει να συμβεί στην Ελλάδα.

ΩΡΑ 20.36 Μέχρι και από τη Χρυσή Αυγή ζητούν στήριξη. Αν είναι δυνατόν! Τέτοια κατάντια. Το μόνο που τους νοιάζει είναι πώς δεν θα σηκωθεί η χώρα στα πόδια της. Δεν τους νοιάζουν ούτε οι εκλογές, ούτε η Ευρώπη…

ΩΡΑ 20.34 Σε λίγες μέρες έρχεται στην Αθήνα ο Κινέζος πρωθυπουργός με επενδυτικά σχέδια. Θέλετε μια σταθερή Ελλάδα; Για να πιάσουν δουλειά οι άνεργοι πρέπει να γίνονται επενδύσεις… Για να λειτουργεί η οικονομία, πρέπει να είναι οι δρόμοι ανοιχτοί. Όχι κάθε μέρα δεκάδες άτομα να ταλαιπωρούν τον κόσμο για την επαναστατική τους γυμναστική.

ΩΡΑ 20.31 Μέχρι το τέλος Ιουνίου θα υπάρχει πλήρης ιατροφαρμακευτική κάλυψη για όλους τους ανασφάλιστους, μέσω του ΕΟΠΥΥ. Χάρη στη σταθερότητα και τα πλεονάσματα που πετύχαμε.Δεν μοιράζω αυτά που δεν έχω, πριν να τα βρω.

ΩΡΑ 20.28 Τώρα η Ελλάδα βγαίνει από τα μνημόνια. Καταλαβαίνω τη στενοχώρια σας κύριε Τσίπρα. Τώρα τι θα κάνετε χωρίς μνημόνια; Είναι έμποροι του ανθρώπινου πόνου. Στενοχωριούνται όταν πέφτει η ανεργία. Πολέμησαν την κάθε επιτυχία που θα έφερνε χαμόγελο στους Έλληνες.

ΩΡΑ 20.26 Εκείνοι εκλογές και εγώ καινούργιο Σύνταγμα. Ζητάμε αναθεώρηση του Συντάγματος ενώ αυτοί ζητούν αστάθεια. Εμείς προτίναμε εθνικό πρόγραμμα ανάπτυξης. Αναλυτικά παρουσιάσαμε πώς θα μειωθεί η ανεργία, ποιοι τομείς θα αναπτυχθούν, πώς θα αποκαταστήσουμε άμεσα τη ρευστότητα, πώς θα πέσουν όλοι οι φορολογικοί συντελεστές. Αυτά προτείνουμε εμείς. Αυτοί προωθούν την ανάπτυξη. Μας λένε ότι θα σκίσουν τα μνημόνια. Εγώ σκίζω τα μνημόνια δυο χρόνια, μήνα μήνα, μέρα μέρα.

ΩΡΑ 20.22 Ο κόσμος που θέλει να βγει η χώρα από την κρίση είναι μεγάλη πλειοψηφία, ο κόσμος που δεν θέλει να βγούμε από το ευρώ είναι μεγάλη πλειοψηφία, ο κόσμος που δεν θέλει πρόωρες εκλογές είναι μεγάλη πλειψηφία. Αν θέλετε να νικήσουμε σαν πατρίδα, ας μην παίξει κανένας των παιχνίδι αυτών που θέλουν την αστάθεια.

ΩΡΑ 20.18
Η ΝΔ απαντάει: γιατί να ρίξουν την κυβέρνηση τώρα που είμαστε στο πιο κρίσιμο σημείο; Γιατί μας θέλουν πίσω στην αστάθεια; Γιατί θέλουν να δημιουργηθεί αστάθεια; Γιατί τώρα δίνουν την τελευταία τους μάχη να μην ξεκολλήσει η χώρα από την κρίση. Αντιστάθηκαν σε κάθε μεταρρύθμιση. Πιστεύαν ότι όλοι μαζί δεν θα τα καταφέρουμε, δεν θα βγάλουμε πλεόνασμα, δεν θα βγούμε στις αγορές, δεν θα μοιράσουμε κοινωνικό μέρισμα. Διαψεύστηκαν σε όλα. Δεν θα υπάρξουν ούτε νέα μέτρα, ούτε νέο μνημόνιο”.

Οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας φωνάζουν: “Αντώνη γερά και χρόνια σου πολλά!”.

ΩΡΑ 20.14 “Έγιναν πολλά τα τελευταία δυο χρόνια. Η χώρα ήταν στο χείλος του γκρεμού. Βγάινουμε τώρα από τα μνημόνια. Αυτό το ξέρετε…”.

Με την ομιλία του στην πλατεία Συντάγματος, ο Αντώνης Σαμαράς ολοκλήρωσε απόψε την προεκλογική του εκστρατεία εν όψει του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών. Ο πρωθυπουργός γιόρτασε τα γενέθλιά του μαζί με τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, καθώς σήμερα έγινε 63 ετών.

Μπροστά από την εξέδρα, όπου μίλησε ο κ. Σαμαράς, ο χώρος ήταν περιφραγμένος, αφού προοριζόταν για τους υποψήφιους ευρωβουλευτές και τους επισήμους. Μεταξύ αυτών και ο Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος έμεινε εκτός του δεύτερου γύρου για την περιφέρεια Αττικής.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Αντώνης Σαμαράς στην προπόνηση της Εθνικής (ΦΩΤΟ)

Πρωθυπουργική επίσκεψη! Ο Σαμαράς στην προπόνηση της Εθνικής (VIDEO)

Τα πάνω, κάτω στο Σύνταγμα στην ομιλία Σαμαρά! Η μεγάλη ανατροπή…

Θα σβήσει… κεράκια στο Σύνταγμα ο Α. Σαμαράς σήμερα

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε