Δευτέρα, 3 Ιουν.
33oC Αθήνα

Αυξάνονται και πληθύνονται στη Δεξιά

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

Βύρων Πολύδωρας και Χρήστος Ζώης ενώνουν από σήμερα τις δυνάμεις τους συγκροτώντας ακόμη έναν κομματικό πόλο στο αντιμνημονιακό μπλοκ δεξιά της Νέας Δημοκρατίας. Τι “απαντούν” η ΝΔ και οι ΑΝΕΛ.

Ακόμη ένας “δρομέας” μπαίνει στην αφετηρία για την κούρσα της μιας ανάσας των δίδυμων εκλογικών αναμετρήσεων του προσεχούς Μαίου. Αυτή τη φορά η έντονη ρευστότητα, που χαρακτηρίζει το πολιτικό φάσμα βρίσκει έκφραση στο χώρο της Δεξιάς, με τον Βύρωνα Πολύδωρα και τον Χρήστο Ζώη να “συνασπίζονται” και να δημιουργούν την “Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό”.

Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό, το νέο κόμμα, που ανακοινώνει το μεσημέρι ο Βύρων Πολύδωρας και αναμένεται να επιφέρει ανακατατάξεις στο χώρο της Δεξιάς

Στο νέο κόμμα του Βύρωνα Πολύδωρα, προστίθεται ως συνιστώσα η “Νέα Μέρα” του Χρήστου Ζώη, φιλοδοξώντας να εκφράσουν από κοινού τους απογοητευμένους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, που έχουν μετοικήσει στο αντιμνημονιακό στρατόπεδο αλλά και να επαναπατρίσουν στο χώρο της λαικής Δεξιάς, εκλογείς, που “εμπιστεύτηκαν” τη Χρυσή Αυγή στις τελευταίες εκλογές.

Με τη φράση “δώστε μου πίσω τις λέξεις μου” ο κύριος Πολύδωρας καλωσορίζει φίλους και επίδοξους ψηφοφόρους του στην προσωπική του ιστοσελίδα, όπου χθες επισημοποίησε την πρόθεση του να ιδρύσει νέο πολιτικό φορέα. Ο ίδιος σε κατ ιδίαν συνομιλίες του επισημαίνει ότι ο νέος φορέας θα είναι ένα σύγχρονο, δημοκρατικό και πατριωτικό κόμμα, που επιδιώκει να απαντήσει σε όλα τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, εντός Ευρώπης, έξω όμως από τα Μνημόνια.

Ο Βύρων Πολύδωρας ξεκαθαρίζει, εξάλλου, ότι η νέα κίνηση στο χώρο της Κεντροδεξιάς δε σχετίζεται επ ουδενί λόγω ούτε με τον Καμμένο, το Νικολόπουλο και τον Καρατζαφέρη, προιδεάζοντας ότι η μάχη της ψήφου θα είναι ιδιαιτέρως σκληρή και στο χώρο της Κεντροδεξιάς.

Οι αντιδράσεις ΝΔ και ΑΝΕΛ

Επίσημη αντίδραση δεν υπάρχει από τη Νέα Δημοκρατία, ωστόσο, σε συζητήσεις μεταξύ γαλάζιων στελεχών διατυπώνεται προβληματισμός για τις νέες πιέσεις, που θα ασκηθούν στη Νέα Δημοκρατία εν όψει των εκλογών. Και αυτό γιατί, όπως ομολογούν επιτελείς της Λεωφόρου Συγγρού, ο κύριος Πολύδωρας δεν είναι ένα τυχαίο στέλεχος, εκλέγεται ανελλιπώς στη Β Αθηνών από το 1981, κατείχε ανέκαθεν υψηλές θέσεις και διατηρεί ακόμη και σήμερα ισχυρά ερείσματα στο χώρο της Λαικής Δεξιάς. Στον αντίποδα, οι ίδιες πηγές πρόκειται να υπενθυμίσουν στο αμέσως προσεχές διάστημα και τα “μελανά σημεία” του Βύρωνα Πολύδωρα, όπως οι εκφράσεις “στρατηγός άνεμος” και “πραίτορες”, το πρόσφατο άνοιγμα του στη Χρυσή Αυγή αλλά και το διορισμό της κόρης του στη Βουλή κατά το 24ωρο, που προέδρευε του Σώματος.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, από την πλευρά του, προιδέασε για την τακτική, που θα υιοθετήσει έναντι του νέου φορέα, καθώς σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, έσπευσε να υπενθυμίσει ότι ο κύριος Πολύδωρας έχει ψηφίσει όλα τα Μνημόνια, προτού διαγραφεί για την καταψήφιση του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων, ενώ μύδρους εξαπέλυσε και για τον Χρήστο Ζώη, τονίζοντας ότι μετά την αποχώρηση του από τους ΑΝΕΛ είχε ζητήσει από τον Αντώνη Σαμαρά να αναλάβει πρωτοβουλίες για την ενοποίηση της Κεντροδεξιάς.

Διαβάστε επίσης

Ο Παύλος Χαϊκάλης στον ΣΚΑΙ παραδέχθηκε τη φοροδιαφυγή! Ναι φταίω πρόκειται για 45.000 ευρώ από διαφήμιση στην επαρχία

Ούτε κουβέντα! «Πάγος» στις σχέσεις Μιχαλολιάκου – Κασιδιάρη

Ανέβηκε στην… Ελιά ο Λοβέρδος

Τελειώνει σήμερα ο Καρυπίδης – Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία – Φωνές για την ακύρωση της υποψηφιότητάς του

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε