Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Αυστηρό μήνυμα από Eurogroup στην Αθήνα: Θέλουμε επειγόντως πρόοδο σε 4 μέτωπα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI - O Γιάννης Στουρνάρας με τον γνωστό σκιέρ αξιωματούχο κ. Βίζερ
ΦΩΤΟ EUROKINISSI - O Γιάννης Στουρνάρας με τον γνωστό σκιέρ αξιωματούχο κ. Βίζερ

 – Το κλίμα όπως διαρρέει το Μαξίμου δεν ήταν ιδιαίτερα αρνητικό κατά του Γιάννη Στουρνάρα
 Ντάισελμπλουμ στο Eurogroup: 2 φορές το χρόνο επιτήρηση στις χώρες που βγαίνουν από το μνημόνιο
 Αυστηρό μήνυμα στην Αθήνα για να βελτιώσει τη διακυβέρνηση στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων
 Από τις βασικές φωνές που στήριξαν την Ελλάδα ήταν ο Σόιμπλε που ζήτησε σεβασμό στην πρόοδο της χώρας

Αυστηρότατο μήνυμα προς την Ελλάδα έστειλε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ αμέσως μετά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες. 

Σύμφωνα με τον κ. Ντάισελμπλουμ η Αθήνα θα πρέπει να αποδώσει επειγόντως σε τέσσερις τομείς, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η αξιολόγηση της τρόικας, που προς το παρόν δεν έχει στεφθεί με επιτυχία στις διαπραγματεύσεις που έχουν προηγηθεί. 

Ο πρώτος τομέας σύμφωνα με το Eurogroup είναι η λήψη μέτρων που είναι απαραίτητα για να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό τόσο για το 2014 όσο και για το 2015. Ωστόσο, κ. Ντάισελμπλουμ δεν διευκρίνισε ούτε το ύψος των δημοσιονομικών κενών ούτε τη φύση των μέτρων εάν δηλαδή θα είναι οριζόντια με περικοπές μισθών και συντάξεων ή θα αφορούν μόνο στις διαρθρωτικές παρεμβάσεις. 

Ο δεύτερος τομέας αφορά τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις χωρίς ωστόσο να γίνεται συγκεκριμένη μνεία για τον στόχο. 

Ο επόμενος στόχος είναι η βελτίωση της διακυβέρνησης αναφορικά με την πορεία των αποκρατικοποιήσεων, σημείο στο οποίο η Αθήνα φέρεται να υστερεί. 

Τέλος, το Eurogroup στέλνουν μήνυμα στην Αθήνα να υλοποιήσει επειγόντως τα συμφωνηθέντα της προηγούμενης αξιολόγησης, του Ιουλίου.

Συνεχή επικοινωνία Μαξίμου με τον Γιάννη Στουρνάρα

Αν και ο υπουργός Οικονομικών ήταν οπλισμένος βαριά για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τους ευρωπαίους αξιωματούχους μιας και το κλίμα θα ήταν ιδιαίτερα βαρύ για την Ελλάδα, τελικά φάνηκε πως δεν χρειάστηκε. Πολλοί ήταν εκείνοι από τους δανειστές που υποστήριζαν πως η Ελλάδα έχει παρουσιάσει μεγάλη πρόοδο και έθεταν ως υποσημείωση πως πρέπει απλά να γίνουν κι άλλα βήματα, κάτι με το οποίο όμως δεν διαφωνεί και η Αθήνα. 

Για αυτό το λόγο το Μέγαρο Μαξίμου ήταν σε ανοιχτή επικοινωνία με τον υπουργό Οικονομικών με κύκλους του πρωθυπουργικού γραφείου να αναφέρουν πως τελικά ο κ. Στουρνάρας δεν έγινε αποδέκτης ενός βαρύτατου και αρνητικού κλίματος. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Με “όπλα” ο Στουρνάρας απέναντι στους καχύποπτους δανειστές στο Eurogroup

“Να πέσει και να πάει στην ευχή της Παναγίας η κυβέρνηση” – Τριγμούς στο κυβερνητικό στρατόπεδο προκαλεί ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων

Αποκαλυπτικός ο Π. Τατσόπουλος στο ΣΚΑΪ: Δεν λέω όχι σε μια συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ

”Να τρέξει η Ελλάδα να συμφωνήσει με την τρόικα”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε