Τετάρτη, 8 Μαΐ
22oC Αθήνα

Δεν βάζουν μυαλό! Δημόσιοι υπάλληλοι έλειπαν αδικαιολόγητα για μήνες! – Σαφάρι Μητσοτάκη για όσους εξαπάτησαν το Δημόσιο

Δεν βάζουν μυαλό! Δημόσιοι υπάλληλοι έλειπαν αδικαιολόγητα για μήνες! – Σαφάρι Μητσοτάκη για όσους εξαπάτησαν το Δημόσιο

– Από κόσκινο οι συμβάσεις όσων προσλήφθηκαν στο υπουργείο Πολιτισμού με το διάταγμα Παυλόπουλου!
– Εχουν εντοπιστεί 47 περιπτώσεις δημοσίων υπαλλήλων που έγιναν μόνιμοι από την πίσω πόρτα!
– Όργια με το ωράριο από υπαλλήλους σε κεντρικές υπηρεσίες υπουργείων με άδειες από την σημαία
– Φύλλο και φτερό οι προσλήψεις μετά από διαγωνισμό των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης
 

Εκτεταμένους ελέγχους γα την γνησιότητα των πιστοποιητικών γλωσσομάθειας που κατέθεσαν οι 9.800 επιτυχόντες σε 43 προκηρύξεις του ΑΣΕΠ  από το 2003 έως σήμερα διεξάγει το Σώμα Ελεγκτών Δημόσσιας Διοίκησης.

Όπως αποκάλυψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώνοντας την αρμόδια επιτροπή της Βουλής εκτός από αυτό, είναι σε εξέλιξη και έλεγχοι για την τήρηση του ωραριου στις δημοσιες υπηρεσίες.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας δεν είχε θέσει σε εφαρμογή σύστημα τήρησης ωραρίου

Είπε ότι έχει στα χέρια του 7 εκθέσεις που αποτυπώνουν καταστρατήγηση του ωραρίου (μη τήρηση, άδειες από την σημαία) σε κεντρικές υπηρεσίες υπουργείων.
Ενδεικτική η περίπτωση στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας που δεν είχε θέσει σε εφαρμογή σύστημα τήρησης ωραρίου ενώ προβλήματα διαπιστώθηκαν και στις υπερωρίες. Στο υπουργείο Εσωτερικών, εντοπίστηκαν περιπτώσεις υπαλλήλων που έλειπαν αδικαιολόγητα από την υπηρεσία τους για μήνες.

Για το υπουργείο Πολιτισμού είπε ότι θα περάσουν από “κόσκινο” οι μετατροπές συμβάσεων, που αν και στηρίχθηκαν στο Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου εν τέλει καταστρατήγησαν το πνεύμα του.
Ήδη, στο υπουργείο Πολιτισμού έχουν εντοπιστεί 47 περιπτώσεις υπαλλήλων και προκύπτουν βάσιμες υποψίες ότι πολλές μετατροπές συμβάσεων βάσει του Προεδρικού Διατάγματος δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις, είπε ο κ. Μητσοτάκης και ενημέρωσε την Επιτροπή Θεσμών ότι διευρύνεται ο έλεγχος για να διαπιστωθεί αν υπήρχαν εκτεταμένες πρακτικές που καταστρατήγησαν το πνεύμα του Προεδρικού Διατάγματος.

Στο υπουργείο Εσωτερικών, εντοπίστηκαν περιπτώσεις υπαλλήλων που έλειπαν αδικαιολόγητα από την υπηρεσία τους για μήνες

Φύλλο και φτερό θα γίνουν επίσης οι προσλήψεις μετά από διαγωνισμό των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, καθώς διαπιστώθηκαν εκτεταμένα προβλήματα με τα πιστοποιητικά, ιδίως ως προς την ικανότητα στρατιωτικής θητείας και σωματικής ικανότητας. «Υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι σε αυτό το διαγωνισμό υπήρξαν πολλά προβλήματα και γι΄ αυτό τα δικαιολογητικά, όλα θα εξεταστούν από μηδενική βάση» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Σύμφωνα, εξάλλου, με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην Επιτροπή Θεσμών, στη Βάση Απογραφής είναι 3.905 υπάλληλοι που υπηρετούν με προσωρινές διαταγές και ασφαλιστικά μέτρα. Από αυτούς, έχουν ήδη αποχωρήσει 1.646 υπάλληλοι λόγω έκδοσης απορριπτικής απόφασης. Ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί και -όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης- οι υπάλληλοι αυτοί που θα αποχωρήσουν με τις δικαστικές αποφάσεις θα πρέπει να προσμετρηθούν στον αριθμό των απολύσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επείγουσα εγκύκλιος για την επιλογή διευθυντών σε δήμους και φορείς

Έρχεται νέα “βόμβα” – Παράνομες οι περικοπές συντάξεων και εφάπαξ σε ΙΚΑ και Δημόσιο

Μείωση του αριθμού των βουλευτών ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μεγάλη κλοπή στους μισθούς του Δημοσίου – Με τρικ μειώνουν ως και 65 ευρώ το μήνα τις αποδοχές

Δημόσιοι υπάλληλοι με εφάπαξ – χρυσάφι και ρεκόρ στην Ελληνική Βουλή με 1.993 υπαλλήλους

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε