Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Δολοφονία Παύλου Μπακογιάννη: Η συγκινητική ομιλία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στη Βουλή [vid]

Φωτό από youtube
Φωτό από youtube

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μιλά στη Βουλή για την δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη και ο Χαρίλαος Φλωράκης τον χειροκροτεί θερμά. Ένα βίντεο που έχει περάσει στην ιστορία.

Σαν σήμερα πριν 27 χρόνια, ο Παύλος Μπακογιάννης έπεφτε νεκρός από τα πυρά των εκτελεστών της 17 Νοέμβρη. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σε ομιλία του στη Βουλή έκανε λόγο για “πολιτική δολοφονία” και ευχήθηκε να είναι η τελευταία…

Συγκεκριμένα τόνιζε από το βήμα του Κοινοβουλίου: “Είναι μία πολιτική δολοφονία που προσίθεται σε μια μακρά αλυσίδα δολοφονιών που προηγήθηκαν. Αποτελεί σκληρό πλήγμα για τη Νέα Δημοκρατία.

Κι αποτελεί δεινή δοκιμασία για μένα και την οικογένειά μου. Πρέπει όμως αυτή την ώρα της μεγάλης δοκιμασίαςε να σταθούμε όλοι μας όρθιοι. Να προστατέψουμε τη Δημοκρατία και τους Θεσμούς της.

Σε ό, τι με αφορά, εγώ μια ευχή έχω να εκφράσω. Να είναι το αίμα του Παύλου Μπακογιάννη το τελευταίο αίμα που χύνεται άδικα σε αυτό τον τόπο“.

Ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ήταν φανερά συγκινημένος, ενώ στο βίντεο φαίνεται και ο επί χρόνια Γενικός Γραμματέας του Κομουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, Χαρίλαος Φλωράκης, αλλά και μία ακόμη ηγετική φυσιογνωμία της Αριστεράς, ο Λεωνίδας Κύρκος, να τον χειροκροτούν θερμά…

Δείτε το απόσπασμα

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε