Πολιτική

Εκλογές 2015 – Βαρουφάκης: Δεν μπορώ να κοιτάξω τους ψηφοφόρους μου στα μάτια

Αβίωτο το τρίτο Μνημόνιο, ούτε ο Τσίπρας το πιστεύει ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να το εφαρμόσει δηλώνει ο Γ. Βαρουφάκης επαναλαμβάνοντας πως δεν θα συμμετέχει στις θλιβερές εκλογές.

Νέο χτύπημα από τον Γιάνη Βαρουφάκη κατά της συμφωνίας του τρίτου Μνημονίου και του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και κατά του Α. Τσίπρα, παρά τους χαρακτηρισμούς πως είναι φίλος του και έξοχος πολιτικός.

Ο τέως υπουργός Οικονομικών δηλώνει κοροϊδευτικά στο CNBC πως ακόμη και ένας δεκάχρονος καταλαβαίνει πόσο λανθασμένη είναι η συμφωνία.
”Ακόμη και ένα 10χρονο παιδί με γνώση κάποιων βασικών μαθηματικών ικανοτήτων θα καταλάβαινε πως αν έχεις ένα μη βιώσιμο χρέος και προσπαθείς να το λύσεις με το να προσποιείσαι ότι είναι πρόβλημα ρευστότητας και να προσθέτεις δάνεια, τα μεγαλύτερα στην ιστορία, με όρους σκληρής λιτότητας, τότε το παιδί θα έλεγε πως αυτό το πράγμα δεν θα τελειώσει καλά”.

Και αμέσως μετά ο Γιάνης Βαρουφάκης στολίζει με τα καλύτερα λόγια τον Α. Τσίπρα, αποδομώντας τη συμφωνία που υπέγραψε.
Δεν θεωρώ πως ο Αλέξης Τσίπρας πιστεύει στους όρους του τρίτου Μνημονίου. Θεωρεί πως είναι αναξιόπιστο. Το ίδιο πιστεύει και το ΔΝΤ.
Ελπίζω ότι η φιλία μας θα διατηρηθεί παρά τις πολιτικές διαφωνίες. Εάν αυτό δεν συμβεί τότε θα έχουμε αποτύχει σε ανθρώπινο επίπεδο. Ο Αλέξης Τσίπρας εξακολουθεί να είναι προσωπικός φίλος μου και ένας έξοχος πολιτικός.
Το τρίτο Μνημόνιο είναι αβίωτο για μια οικονομία που βρίσκεται σε μεγάλη ύφεση και σε σπιράλ χρέους.
Δεν μπορώ να κοιτάξω τους ψηφοφόρους μου στα μάτια και να του πως ότι το κόμμα μας είναι τώρα ικανό να σταθεροποιήσει την οικονομία. Δεν συμμετέχω σε θλιβερές εκλογές. Ούτε ο Τσίπρας πιστεύει σε αυτό το πρόγραμμα. Κανένα κόμμα στην Ελλάδα, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να εφαρμόσει αυτή τη συμφωνία, να εφαρμόσει δηλαδή μια μεταρρυθμιστική και δημοσιονομική ατζέντα που δεν είναι ικανή να σταθεροποιήσει την οικονομία”.

Με το προσφιλές του παιχνίδι με τις λέξεις αρνείται πως σχεδίαζε plan B για έξοδο από το ευρώ, και αμέσως μετά δηλώνει πως θα έπρεπε να είχε προετοιμάσει σχέδιο για Grexit.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αντιπαράθεση Στέφανου Κασσελάκη – Δημήτρη Μαρκόπουλου: «Για λάθος λέξη σε υπότιτλο ενός site απειλεί με μηνύσεις»
«Απίστευτος προπέτης ο Κασσελάκης, τη λέξη "business" την μπέρδεψε με "μίζες", χωρίς να ακούσει το απόσπασμα της ΕΡΤ έσπευσε να απειλήσει με μηνύσεις, προσοχή γιατί και εγώ κάνω αγωγές» τονίζει ο Δημήτρης Μαρκόπουλος
Στέφανος Κασσελάκης 3
Πρόεδρος Αρείου Πάγου σε δικηγορικούς συλλόγους: Γιατί δεν κινήσατε πειθαρχική διαδικασία κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου;
Έχει ήδη σταλεί στον πρόεδρο του ΔΣΑ, Δημήτρη Βερβεσό αναφορά «για τη διερεύνηση πειθαρχικής ευθύνης δικηγόρου» εκ μέρους της Πρωτοδίκη Βόλου
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου 21
Δημοσκόπηση Real Polls: Διψήφιο προβάδισμα για τη ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ – Το 54,3% δεν εμπιστεύεται κανέναν πολιτικό αρχηγό να ηγηθεί της προοδευτικής παράταξης
Το 13,5% των πολιτών θεωρεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να ηγηθεί της «κατακερματισμένης» προοδευτικής παράταξης και να την οδηγήσει στην κυβέρνηση
Κάλπη