Πολιτική

Έκτακτη συνάντηση Τσακαλώτου – Λαγκάρντ μετά τα μεσάνυχτα! “Μην περιμένετε αποτελέσματα άμεσα”

Έκτακτη συνάντηση με την γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ θα έχει μετά τα μεσάνυχτα ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, στην Ουάσινγκτον.

Όπως μεταδίδει ο Μιχάλης Ιγνατίου, μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι για τους οποίους κρίθηκε αναγκαίο να γίνει νέα συνάντηση, μέσα σε λίγες ώρες, των κ.κ. Τσακαλώτου και Λαγκάρντ.

Η επικεφαλής του Ταμείου μπορεί να μίλησε για εποικοδομητικές επαφές με την ελληνική κυβέρνηση αλλά έστειλε μήνυμα: μην περιμένετε άμεσα αποτελέσματα, υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά!
Η επικεφαλής του ΔΝΤ, λίγες ώρες μετά τη συνάντησή της με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου (το βράδυ του Σαββάτου 16.04.2016) στο πλαίσιο της εαρινής συνόδου του Ταμείου στην Ουάσινγκτον. Και έστειλε μήνυμα στην Αθήνα να μην ελπίζει ότι η αξιολόγηση θα κλείσει άμεσα.

«Υπάρχει πολλή δουλειά ακόμα να γίνει, μην περιμένετε άμεσα αποτελέσματα. Είναι μια χρονοβόρα διαδικασία. Πιστεύουμε ότι πρέπει να προχωρήσουμε αποτελεσματικά, η θέση μας σε σχέση με το ελληνικό ζήτημα δεν έχει αλλάξει: βιωσιμότητα και σταθερότητα», είπε η επικεφαλής του ΔΝΤ.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ θα επιστρέψουν στην Αθήνα στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας προκειμένου να συνεχιστεί η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Αναφερόμενη στο προσφυγικό ζήτημα είπε ότι για την αντιμετώπισή του θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν «όλες οι δυνάμεις», υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι ένα πρόβλημα που αφορά μόνο μία χώρα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης: «Όποιος φοιτητής συμμετέχει σε επιθέσεις όπως αυτή στη Νομική να διαγράφεται»
Επιτέθηκε στην Αριστερά και Κεντροαριστερά υποστηρίζοντας ότι «στήριζαν ανοιχτά τις νοσηρές μειοψηφίες φοιτητών και μη φοιτητών που "μόλυναν" με παραβατικότητα τα ελληνικά πανεπιστήμια»
Ο Παύλος Μαρινάκης 14
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις ανακαινισμένες ολυμπιακές εγκαταστάσεις της Παιανίας: Το δώρο των μικρών αθλητών της ξιφασκίας και η συνάντηση με τον Νάσο Γκαβέλα
«Η υποστήριξη του αθλητισμού αποτελεί επένδυση σε αθλητικές υποδομές με μεθοδικότητα και με παρεμβάσεις σε όλη τη χώρα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιεργάζεται το ξίφος μικρού αθλητή 5
«Καμπανάκι» Χάρη Δούκα μετά το μπλακ άουτ στην Ισπανία: «Η κατανάλωση ενέργειας στην Αθήνα τριπλασιάζεται λόγω τουριστικής κίνησης»
Με μια επιστολή ο Χάρης Δούκας ζητά να ενημερωθεί σχετικά με τον προγραμματισμό σας για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών της φετινής θερινής περιόδου
Ο Χάρης Δούκας 1
Φόβοι στη ΝΔ πως η υπόθεση Καραμανλή μπορεί να «τορπιλίσει» την ανοδική πορεία στις δημοσκοπήσεις
Μέλη της «γαλάζιας» κοινοβουλευτικής ομάδας επισημαίνουν ότι οι πολιτικοί χειρισμοί για τον πρώην υπουργό Κώστα Καραμανλή, μετά τη δικογραφία που έφτασε στη Βουλή, απαιτείται να είναι προσεκτικοί
Τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας
Κικίλιας: Καμία αύξηση στα ακτοπλοϊκά το καλοκαίρι – Δείτε παραδείγματα με τιμές μετά τη μείωση των λιμενικών τελών
«Στηρίζουμε την ελληνική οικογένεια, για τη δυνατότητα που δεν είναι πολυτέλεια» γράφει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε ανάρτησή του
Στιγμιότυπο από το λιμάνι του Πειραιά 4